Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaklaşan emekli maaşı ayarlamaları hakkında yaptığı önemli açıklamayla emekliler arasında ilgi uyandırdı.

ENFLASYON DÜZELTMESİ EMEKLİ MAAŞLARINDA BÜYÜK ARTIŞ VAAT EDİYOR

Ocak 2024'te önemli bir emekli maaşı zammı bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) son beş ayda %33,66'ya ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyon farkı dikkate alınarak Ocak 2024 için memur emekli maaşlarına %50 zam yapılacağının tahmin edildiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milletvekillerinin sorularını yanıtları. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyelerinin bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri ve 2022 yılı kesin hesaplarına ilişkin sorularını yanıtladı.

İŞÇİNİN ENFLASYONDAN KORUNMASINA VURGU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 21 yıllık iktidarı boyunca hükümetin çalışanları enflasyondan korumaya öncelik verdiğini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2002 yılında 184 lira olan asgari ücretin reel değerinin 2023 yılında 11.402 liraya çıkarak reel olarak üç kat arttığına ve enflasyonun üzerinde gerçekleştiğine dikkat çekti.

"İŞÇİLER, MEMURLAR VE EMEKLİLER ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK"

Asgari Ücret Komisyonu 11 Aralık'ta çalışmalarına başladı ve yıl sonundan önce kararlarını tamamlamayı hedefliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin açık diyaloğa ve emeğin kutsallığına olan bağlılığını vurgulayarak, işçiler, memurlar veya emekliler de dahil olmak üzere hiçbir grubun enflasyon karşısında savunmasız bırakılmayacağını belirtti.

MEMUR MAAŞLARI VE EMEKLİ AYLIKLARINDA BEKLENEN ARTIŞLAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararları uyarınca, devlet memurları, enflasyon için ek ayarlamalarla birlikte, 2024 yılında %15 artı %10 ve 2025 yılında %6 artı %5 oranında maaş artışı alacaklar. Memur maaşlarında Ocak 2024 için yaklaşık %50 olarak tahmin edilen önemli artış, hükümetin ekonomik büyümeye paralel olarak adil ücretlendirme sağlama taahhüdünü yansıtıyor.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI, YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜNE DİKKAT ÇEKTİ!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vakıflara yapılan büyük mali desteklerle ilgili endişeleri gidererek fonların dağılımına açıklık getirdi ve Yunus Emre Enstitüsü'nün rolünü vurguladı. Görüşmelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçeleri kabul edildi.

Editör: Mevlüt Peker