Denizli'nin Güney ilçesi siyaset sahnesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) belediye başkanı adayı olarak duyurulan Alaaddin İshak Gümüş, bir dönüm noktası yaşayarak, İYİ Parti tarafından Güney Belediye Başkanı adayı olarak ilan edildi. Bu ilginç değişim, dün İYİ Parti'nin il teşkilatı tarafından düzenlenen aday tanıtım toplantısında resmiyet kazandı.

Denizli Adayi Alaaddin Ishak Gumus 13Subut2024 Iha1

İKİ PARTİDEN ADAY OLDU

Alaaddin İshak Gümüş'ün adaylık serüveni, siyasi kulislerde geniş yankı buldu. BBP'den aday gösterildikten sonra İYİ Parti'nin adayı olarak sahneye çıkması, siyasi çevrelerde "Paylaşılamayan Aday" şeklinde yorumlandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında Gümüş'ün adaylığı, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde kamuoyuna duyuruldu.

Denizli Adayi Alaaddin Ishak Gumus 13Subut2024 Iha3

SON FOTOĞRAF MI GEÇERLİ?

BBP ile çekilen resmi pozdan sonra İYİ Partililerle verdiği toplu fotoğraf, Gümüş'ün siyasi kariyerinde geçerli olanın en son çektirdiği fotoğraf mı olduğu sorusunu akıllara getirdi. Henüz BBP ile yollarını ayırıp ayırmadığına dair resmi bir açıklama yapılmamış olması, hem siyasi etik tartışmasına hem de bu siyasi geçişin daha da merak edilmesine neden oldu.

Editör: Mevlüt Peker