Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmesi olay olan ve sonraki dönemde görüşmeyle ilgili çok çeşitli iddiaların ortaya atıldığı eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, görüşmeden günler sonra sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı. 

Mera2

SADECE İSMAİL SAYMAZ'IN İDDİALARINI YANITLADI

Akşener'in bu açıklaması ortaya atılan iddiaların geneliyle ilgili değil, sadece İsmail Saymaz'ın iki iddiasıyla ilgili olması ise dikkatlerden kaçmadı. 

İKİ SAYFALIK AÇIKLAMA

X hesabından iki sayfalık açıklama metni yayımlayan Akşener, "Son günlerde hakkımda ortaya atılan asılsız iddialar ile ilgili açıklamamı aziz Türk milletinin bilgisine sunarım…" başlığını kullandı.

Mera1

"GÖREVİNİ YERİNE GETİRME ŞUURUNDAN UZAK GAZETECİLER"

Gazetecilerin sorumlu davranması ve elde ettiği bilgileri doğrulatmaları gerektiğini belirten Akşener, “Ancak ne yazık ki son günlerde ülkemizde yozlaşan birçok değer gibi gazetecilik mesleğinin de, kendisini gazeteci olarak tanımlamasına rağmen görevini yerine getirme şuurundan uzak bir kesim tarafından  demokrasimizdeki kıymetli yeri ve sorumluluğundan uzaklaştırılarak yozlaştırıldığına şahit oluyorum.” dedi.

Aksent2

"İŞ ADAMININ DAVASINI ÇÖZMEK İÇİN GİTTİ" İDDİASINA YALANLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 5 Haziran'da görüşmesini hatırlatan Akşener, "Görüşme sonrasında doğru, tarafsız, sorumlu davranma etiğinden uzak bir kısım gazeteci tarafından ortaya atılan iddiaları ve görüşme üzerinden medyaya yansıyan asılsız haberleri büyük bir şaşkınlık ve üzüntüyle takip ediyorum. Sözcü TV'de 'Aklın Yolu' programına katılan İsmail Saymaz, etiği ihlal ederek, 'Bir iş adamının Yargıtay'daki davasını çözmek için gitti.' açıklaması, iddiaları tümüyle gerçek dışıdır." diye konuştu. 

Aksent1

"CUMHURBAŞKANI'NI DA ZAN ALTINDA BIRAKIYOR"

Bugüne kadar herhangi bir iş insanı veya başka bir kişi adına, yargıya intikal etmiş bir konuda, kimseden açık veya örtülü hiçbir talebinin olmadığını kaydeden Akşener, " Bugünden sonra da olmayacaktır. Saymaz'ın bu açıklamaları sadece beni değil aynı zamanda Türk mahkemeleri ve sayın Cumhurbaşkanı'nı da zan altında bırakmaktadır." ifadesini kullandı. 

"HERHANGİ BİR YERDE OFİS AÇMADIM"

Ayrıca İsmail Saymaz'ın 10 Haziranda, sosyal medya hesabından paylaştığı, "Çankaya'da ofis tuttu" bilgisinin de sosyal medyada bilgi kirliliği yarattığını ve gerçek dışı olduğunu öne süren Akşener, "Ofis açıp açmadığımı merak edenleri aydınlatmak isterim ki  Türkiye'nin herhangi bir yerinde herhangi bir amaçla ofis açmadım. Şimdilik böyle bir planlama içerisinde de değilim. Böyle bir kararım olursa ileride bunu da bizzat ben paylaşırım." değerlendirmesinde bulundu.

Ismail Saymaz 110624

"EN KISA ZAMANDA HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM"

Aşener, şöyle devam etti:

"Ezcümle, son günlerde İsmail Saymaz tarafından şahsım adına ortaya atılan bu söz konusu iddialar, bir gazetecinin habercilik anlayışından uzak şekilde, birer dedikodudan ibaret olup gerçeklik taşımamaktadır.  Türk milleti nezdinde İsmail Saymaz'ı tarafsız, şeffaf, dürüst davranmaya ve ciddi, dengeli, sorumlu bir bakış açısıyla haber yapmaya davet ediyorum. En kısa zamanda hukuki yollara başvuracağımı da bilmesini isterim. Bu bağlamda hakkımda daha fazla dedikodu ve yanlış bilginin yayılmasının önlenmesi ve yanlış bilgilendirilen milletimizin, iddiaların gerçek dışı olduğunu öğrenmesi için bu açıklamanın tekziben yayınlanmasını rica ederim."