Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın kardeşi Nezir Aslan, 8,5 milyon adet kaçak makaronun ele geçirildiği bir operasyonda gözaltına alındı. Ekran Haber'in gündeme getirdiği olayın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü konu ile ilgili bir açıklama yayımladı. 

POLİS BAŞMÜFETTİŞLER GÖREVLENDİRİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, olay ile ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, "Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın kardeşi Nezir Aslan'ın gözaltına alındığına yönelik haberler Üzerine açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma yapmak üzere 18 Şubat 2024 tarihinde Polis Başmüfettişleri görevlendirilmiştir. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınmıştır"

Egm Den Mehmet Aslan Aciklamasi 20Subat2024 2

NE OLMUŞTU? 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Ekipleri, bölge çalışması kapsamında bir depoya baskın yaptı. Söz konusu depoda 8 buçuk milyon adet kaçak makaron tespit edildi. Olayı soruşturan ekipler, daha önce kaçakçılık suçundan kaydı bulunan Furkan D. isimli şüpheliyi gözaltına alıp sorguladı. İfadesinde deponun kendisine ait olmadığını söyleyen Furkan D., asıl sahibinin Mersin Emniyet Müdürü'nün kardeşi Nezir Aslan'ın olduğunu iddia etti. Deponun var olan tek anahtarının da Nezir Aslan’da olduğunu belirtti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca jandarmaya verilen talimatla Nezir Aslan ve hırsızlık suçundan kaydı bulunan depo bekçisi Mustafa Ç. gözaltına alındı.

Editör: Ozan Barış Erim