Milyonlarca çalışanı doğrudan ilgilendiren iş kanunlarında değişiklik için hükümet düğmeye bastı. Mesai saatlerinin 45 saatten 40 saate indirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan çalışmaların ücretten çalışma saatine, genel tatil ücretlerinden esnek çalışmaya kadar birçok başlıkta yeni düzenlemeleri kapsadığı açıklandı. 

MERSİN'DE UYGULANMAYA BAŞLADI

Düzenlemeler yapılırken Mersin'de bir belediye haftalık mesai saatini 45'ten 40'a indirdi. Uygulamanın Türkiye genelinde de hayata geçirilmesi tartışılırken şu anda hükümetten gelen resmi bir açıklama yok. Ancak uygulamanın hayata geçirilmesi halinde olabilecek senaryolar tartışılmaya başlandı. 

ÇALIŞANA KORUMA
Bu kapsamda bütün çalışanlarla ilgili çalışma saatlerinin 35- 40 saate indirilmesi konusunu planlanıyor. Yeni düzenleme ile dağınık mevzuat bir arada toplanacak ve işin merkezinde çalışan olacak, çalışan güçlendirilecek. Yeni hak kategorileri geliştirilirken, hem standart hem de mevcut haklar korunacak. Çalışanı doğrudan ilgilendiren "İş Kanunu" konusunda yeni bir perspektiften bakılıyor. Çalışma saatleri, yıllık izinler, ücretler gibi konulara değiniliyor.

Editör: Yağmur Güzel