Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, katıldığı bir televizyon programında Balıkesir’de yaşadığı bir anısını anlattı. Türkiye’de değer verdiği bazı yerler olduğunu söyleyen Yarar, bu yerlerin doğru işler yapıldığında gençliği de çok güzel yerlere götürebildiğini kaydetti.

“GERÇEKTEN ŞOK GEÇİRDİM”

Balıkesir’de gezdiği sırada Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanının yanına geldiğini aktaran Mete Yarar, “Beraber oturup sohbet ederken, bana bir kitap gösterdi. Üzüldüm açıkçası. Biz Türkiye'de değer üreten, milliyetçi çocukları bile tanımıyoruz. Ne yaptıklarını bile bilmiyoruz. Ben kendi adıma üzüldüm. Yaptıkları faaliyetleri anlattı bana, gerçekten şok geçirdim” dedi.

“İNSANLARI ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIYORLAR”

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin dijital ortamda yaptığı faaliyetler karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Yarar, burada insanların üniversiteye hazırlandığını belirtti. “Hızlı okuma dahil birçok bölüm yapmışlar” diyerek sözlerine devam eden Mete Yarar, “Bana çok güzel bir kitap hediye ettiler. ‘16 Türk Devletine Yolculuk’ diye. Çocuklar için bir kitap hazırlamışlar ve basmışlar. Zaman yolculuğu yapan bir çocuğun 16 Türk Devletine giderek oradaki hikayesini anlatıyor” ifadelerini kullandı.

“İYİ YAPILAN ŞEYLERİ SÖYLEMEK ZORUNDAYIZ!”

Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı’na doğru yolda olduklarını söylediğini, kitap basmanın ve değer oluşturabilmenin ülke açısından çok önemli olduğunu söyleyen Yarar, sözlerine şu cümlelerle son verdi:

“Kulüpler doğru yöne nasıl gider? Altyapı oluşturur. MHP diyorsanız ‘ülkü ocakları’ dersiniz. Kitabı alabiliyorsanız almanızı tavsiye ederim. ‘Helal olsun’ dedim. Böyle eser oluşturanları anlatmayı seviyorum. İyi yapılan şeyleri söylemek zorundayız arkadaşlar.”

GENEL BAŞKANIMIZ SAYIN AHMET YİĞİT YILDIRIM BEYEFENDİ'NİN YENİ YIL MESAJI

Ahmet Yiğit Yıldırım - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI YILDIRIM'DAN TEŞEKKÜR

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülkü Ocaklarımızın eğitim ve kültür faaliyetlerini gündeme getirdiği için Mete Yara’a teşekkür ederim. Gelecek nesillerimiz için; gece uyumadan, gündüz oturmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Halide Tonga