Türkiye genelinde yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, ülke çapında hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Güney Ege kıyıları, Akdeniz bölgesi, İç Anadolu'nun Çankırı dışındaki alanlar, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisi altında kalacak.

Ankara Saganaka11

YAĞIŞLARIN ŞİDDETİ VE DAĞILIMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman ve Diyarbakır'ın doğusu ile Erzurum'un batı çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Yagmur Saganak Aa 1 30Nisan

SICAKLIK VE RÜZGAR BİLGİLERİ

İç Anadolu'nun güney ve doğu kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgarların genellikle güney ve batı yönlerden esmesi, Marmara'da ise kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji Harita 05052024 Aa

İLLERE GÖRE DETAYLI HAVA DURUMU

Ankara: 17 derece ile parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
İstanbul: 18 derece ile parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
İzmir: 25 derece ile parçalı ve az bulutlu.
Adana: 21 derece ile parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde yağışların kuvvetlenmesi bekleniyor.
Antalya: 24 derece ile parçalı ve çok bulutlu, öğle sonrası yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Samsun: 15 derece ile parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.
Trabzon: 17 derece ile parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah ve öğlen saatlerinde yağışların kuvvetlenmesi öngörülüyor.
Erzurum: 14 derece ile parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sabah saatlerinde batı çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.
Diyarbakır: 21 derece ile parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinde doğu ilçelerinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Editör: Mevlüt Peker