Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun geneli parçalı ve çok bulutlu bir hava ile karşılaşacak. Marmara (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağış alması bekleniyor.

Saganak Yagmur Aksam 19032024

YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacak. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak beklenirken, Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van'ın kuzeyi, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 10

BUNALMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayları yaşanabilir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 11

SICAKLIK DEĞİŞİKLİKLERİ

Hava sıcaklığının İç Anadolu ile Orta Karadeniz'de 4 ila 6 derece azalması beklenirken, Marmara'nın güneyinde 2 ila 4 derece artış gözlemlenecek. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 7

RÜZGAR DURUMU

Rüzgar genellikle kuzey, güney kesimlerde ise güney ve doğu yönlerden hafif eserken, ara sıra orta kuvvette olacak. Ancak Marmara’nın batısı ve Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 5

HAFTA BAŞI HAVA DURUMU VE SICAKLIKLAR

Ankara:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinde yağmur ve sağanak, akşam ve gece saatlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı olabilir. En yüksek sıcaklık 14 derece olacak.

İstanbul:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir. En yüksek sıcaklık 10 derece olacak.

İzmir:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bu sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor. En yüksek sıcaklık 15 derece olacak.

Adana:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlar görülecek, yer yer kuvvetli yağışlar olabilir. En yüksek sıcaklık 20 derece olacak.

Antalya:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle ve akşam saatlerinde sağanak yağışlar görülebilir. En yüksek sıcaklık 20 derece olacak.

Samsun:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir. En yüksek sıcaklık 13 derece olacak.

Trabzon:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinde iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları olabilir. En yüksek sıcaklık 12 derece olacak.

Erzurum:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir. En yüksek sıcaklık 4 derece olacak.

Diyarbakır:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlar bekleniyor, kuzeydoğusunda yerel kuvvetli yağışlar olabilir. En yüksek sıcaklık 16 derece olacak.

Editör: Mevlüt Peker