Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir dahil olmak üzere 64 il için sarı ve turuncu alarm verdi.

Beklenen yağışların Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı, Ege'nin güneybatısı ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması tahmin ediliyor. Ayrıca, fırtınanın yarın etkisini artırarak hava sıcaklıklarının aniden düşmesine neden olması bekleniyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz bölgelerinde görülmesi bekleniyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları tahmin ediliyor.

HAZIRLIKLARA DİKKAT!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarılarda, Muğla çevrelerinden başlayarak Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA BEKLENTİSİ

Antalya'nın batısında başlayacak ve il genelinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı, yer yer şiddetli yağışlar beklendiği belirtiliyor. Yağışların, zamanla yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği hatırlatılıyor.

FIRTINA ALARMI VE HAFTA SONU DİKKATİ

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyi ve yurdun kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esecek. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtiliyor.

Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre yarın hava sıcaklıklarının bir anda 10 derece birden düşmesi ve Marmara bölgesinde fırtınanın etkisini daha da artırması bekleniyor. Bu durum hafta sonu için özellikle dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Meteoroloji kuvvetli fırtına ve yağış nedeniyle 64 şehir için sarı/turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Editör: Mevlüt Peker