Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbullu vatandaşlara yeni bir hafta sonu uyarısında bulundu. Raporda  İstanbul için bugünden başlayarak hafta sonuna kadar sağanak yağışın sürmesi öngörülüyor.

Meteorolojiden Stanbullulara Hafta Sonu Uyarısı 16Subat2024 2

TEK TEK UYARILAR YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 16 Şubat 2024 hava durumu değerlendirmeleri belli oldu. Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu (Erzincan, Kars, Ardahan, Hakkari ve Van hariç), Güneydoğu Anadolu, Isparta çevreleri, Antalya'nın batı ilçeleri ile Eskişehir'in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden Stanbullulara Hafta Sonu Uyarısı 16Subat2024 1

KARLA KARIŞIK YAĞMUR UYARISI

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Bolu'nun yüksek kesimleri ile Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT! 

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis, doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Editör: Yağmur Güzel