Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzeyi, Batı Karadeniz'in batısı, İç Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, bazı illerimizde yağışlı bir hava hakim olacak.

Ankara Kar Yagisi 21032024 Aa (12)

YAĞIŞ BEKLENEN BÖLGELER

Yağışların, Marmara'nın kuzey kesimleri, Batı Karadeniz'in batı bölgeleri, İç Anadolu'nun kuzey kısımları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı, bazı il ve ilçelerimizde etkili olması bekleniyor. Ayrıca Bilecik, Kayseri, Aksaray, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş, Mardin, İzmir'in kuzeyi, Manisa'nın doğusu, Balıkesir'in güneyi, Adana'nın güney ve doğusu ile Diyarbakır ve Batman'ın güney çevrelerinde yağışlar görülebilir.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 7

YAĞIŞ TÜRLERİ VE ÖZELLİKLERİ

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken, bazı bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde ise özellikle doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadiseleri yaşanabilir. Marmara ve Ege Bölgeleri'nde toz taşınımı beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine dikkat edilmesi öneriliyor.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 5

SICAKLIK DURUMU

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif olarak esmesi bekleniyor. Ancak ara sıra orta kuvvette rüzgarlar da hissedilebilir. Özellikle Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Güney Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar görülebilir.

Saganak Yagmur Yagis 08032024 1

İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 18
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19
İzmir: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde kuzey kesimleri yerel sağanak yağışlı 24
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21
Antalya: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 21
Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 15
Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 13
Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli, gece saatlerinde güney kesimleri sağanak yağışlı 15

Editör: Mevlüt Peker