Milliyetçi Hareket Partisi, bugün 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nı Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. Slogan ve teması "Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin" ve "Ülkümüz ömür boyu candan öte" olarak belirlenen kurultaya tek aday olarak giren Devlet Bahçeli, 11'inci kez MHP Genel Başkanı olarak seçildi. Bahçeli bin 295 oyun tamamını aldı. Genel Başkan seçiminin ardından 75 üyeden oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve 9 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulunu (MDK) seçilecek. Ardından MYK içinden 15 üyenin yer aldığı Başkanlık Divanı oluşturulacak. Kurultayda ayrıca 25 yedek MYK ve 5 yedek MDK üyesi de seçilecek. 

Mhp 14 Olagan Buyuk Kurultayi 17Mart2024 2

BAHÇELİ KOLUNU BURKTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongreye omuz burkulması sonucu kolu sargılı geldi. MHP'den yapılan açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayına hamd olsun hazır, kongre öncesi Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun." denildi.

Mhp 14 Olagan Buyuk Kurultayi 17Mart2024 3

BAHÇELİ, ERDOĞAN'A SESLENDİ: TÜRK MİLLETİNİ YALNIZ BIRAKAMAZSIN

MHP lideri Devlet Bahçeli, kurultayda bir konuşma gerçekleştirdi. Bahçeli, “Bu benim final seçimim. Yasanın verdiği yetkiyle son seçimim olacak.” açılamasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. “Sayın Cumhurbaşkanımızın bir konuşması özellikle sol cenahlarda büyük bir iştah olarak kabul edilmiştir. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a diyorum; ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın.” diyen MHP lideri, Cumhur İttifakı olarak Erdoğan’ın yanında olduklarını söyledi. Bahçeli, “Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak size görmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.

"BÖLÜCÜLERE, TERÖRİSTLERE TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Yurt içinden ve yurt dışından kurultayımızı takip eden vatandaşlarımızı selamların en güzeli ile selamlıyorum. Türk milletinin ahlak ve yürek gücünün timsali olan sizlerle iftihar ediyorum. Türkiye'mizin 81 ilini temsilen hazır bulunuyorsunuz bu salonda.

Doğusundan batısından güneyinden kuzeyine tüm güzellikleriyle tüm renkleriyle görkemiyle Türkiye'miz hamdolsun buradadır. Şehitlerimizin aziz hatıraları gazilerimizin fedakarlıkları Yusuf yüzlülerimizin anıtlaşmış mücadeleleri bizimledir. Alparslan Türkeş Bey'in kutlu emanetleri başımızın üstünde kalbimizin tahtındadır. Türk milletinin kutup başı olan bütün değerlerimiz aramızda, yanımızdadır. Mücadeleleri mücadelemiz, hedefleri hedeflerimizdir.

Ülkümüzden dönersek, döneklere güvenirsek gök girsin kızıl çıksın. Yeni yüzyıla damgamızı vurmazsak gök girsin kızıl çıksın. Haktan hakikatten milim ayrılırsak gök girsin kızıl çıksın. Bölücülere, teröristlere taviz vermeyeceğiz.

"DAVAMIZ TÜRK MİLLETİNİN DAVASIDIR"

Aziz milletimizin, Türk İslam aleminin Ramazan'ı şerifi mübarek olsun. Oruç ibadetinin hakkını vermeliyiz. Dili başka kalbi başka olan densiz olan zihniyetlere benzemeyiz. Demlenmiş müflis tellalları olamayız. Olduğumuz gibi görünmek bizim faziletimizdir.

Davamız ağırdır, önüne gelenin kaldırması imkansızdır. Davamız Türklüğün, Türk milletinin davasıdır. Davamız mazlumların, gariplerin davasıdır. Allah'ın davasıdır. Dua ile koruma altındadır.

"CHP GÜVENİLMEZ SİYASETİNİ TEŞHİR ETMİŞTİR"

Cumhuriyet Halk Partisi 3. dünya ülkelerindeki muhalefet partilerinden çok daha aşağı durumdadır. DEM'lenerek rotasını kaybetmiş bölücü korsanlar tarafından rehin alınmıştır. CHP tanınmaz halde olmakla birlikte mayına basmış melez bir siyasetle dolanmış siyasi seçenek olmaktan bütünüyle uzaklaşmıştır. Ayaklar baş, başlar ayaktır. Kimin fiilen genel başkan olduğu belli değildir. Her gün yaşanan çıkar kavgaları patlak veren krizler CHP'nin güvenilmez siyasetini teşhir etmiştir. Birisi çıkar çekildiği takdirde DEM giremez açıklaması yapar birisi çıkar sürçilisandan bahsederek yalancı duruma düşer birisi DEM'i savunarak başka kapıya açıklaması yapar. DEM'lenip PKK ile kent uzlaşısı adı altında organik bağ kuran CHP bedelini 14 gün sonra sandıkta ödeyecektir.

Editör: Ozan Barış Erim