Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde gerçekleşen saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yalçın, açıklamasında 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nden sonra belediyelerin liyakatsiz ve beceriksiz ellerden alınacağını vurgulayarak, "Liyakat ehline teslim edileceği bir dönemin başlangıcı olacaktır" dedi. Yalçın, ayrıca CHP'nin milli değerlere karşı savaşmayı ve kutsallara saygısızlık etmeyi siyasi gelenek haline getirdiğini belirtti.

Semih Yalcin 06022024

Çağlayan Adliyesi Silah Sesi

“MİLİTANLARA KADRO VERİLİYOR”

Yalçın, açıklamasında şunları söyledi: "CHP, bir seçim dönemi boyunca halka hizmete de sırt çevirmiştir. CHP'nin elindeki metropol kentlerimizde gündelik hayat, belediyecilik açısından bir sorunlar yumağına dönüşmüştür. Siyasi endişelerle bölücü terör örgütünün militanlarına kadroların tahsis edildiği İstanbul'da belediye, hizmet kıtlığına ve borç batağına sürüklenmiştir."

Ozgur Ozel D E M Parti 06022024 2

Caglayan Adliyesi 2 Terorist Etkisiz 06022024 Dha 1

“BU SALDIRI, PKK ve DHKP-C'YE TAVİZLERİN SONUCUDUR”

Yalçın, İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerde CHP'li belediyelerin kötü hizmet performansına PKK ve DHKP-C'nin siyasi kanatlarına verilen tavizlerin eklenmesinin, bugün Çağlayan Adliyesi'ndeki silahlı saldırıya yol açtığını savundu. Ayrıca Yalçın, bu durumun bir milli irade operasyonunun kaçınılmaz sonucu olduğunu ifade etti.

Ozgur Ozel D E M Parti 06022024 1

Caglayan Adliyesi 2 Terorist Etkisiz 06022024

“CHP, BTÖ’NÜN SİYASET KAYIĞINA SARILDI”

MHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP'nin kendi gücü ve imkanlarıyla hizmet sunmak yerine başka mahfillere yaslanma alışkanlığına sahip olduğunu belirtti. Yalçın, CHP'nin mevcut belediyeleri kendi öz kaynaklarıyla yeniden kazanamayacağını bildiği için bölücü terör örgütünün siyaset kayığına sarıldığını ancak başarılı olamadığını söyledi. Ayrıca Yalçın, CHP'nin türlü tavizler ve ayrıcalıklarla yanında tutmaya çalıştığı siyasi partilerin de CHP'yi terk ettiğini ifade etti.

Kilicdaroglu H D P 06022024

“CUMHUR İTTİFAKI İÇİN YENİ DÖNEM BAŞLIYOR”

Yalçın, açıklamasının devamında milletin CHP'nin belediyecilikte yol açtığı karmaşaya son vermek için 31 Mart seçimlerini beklediğini ve Cumhur İttifakı için yeni bir dönemin başladığını belirtti.