“Kimseye hançer vurmadım, hançer yiyen benim” diyen Meral Akşener’in adayı Yasin Topaloğlu’nun, her defasında DEM’e selam çakan Özgür Özel’in adayı Hakan Bilecen’in de aday olduğu Kilis’te MHP’li Başkan Adayı Hasan Kara, rakiplerine yönelik yaklaşımıyla ‘başkanlık’ dersi verdi.

Hasankara4

İYİ NİYET KAZANACAK

Kara, seçim kampanyaları sürecinde yıkıcı üslup takındığını belirttiği isimlere yönelik siyasette görülmemiş bir yöntemle tepki verdi. Hasan Kara, rakiplerine birer tepsi baklava göndererek bu yarışın iyi niyetle kazanılacağını gösterdi.

Hasankara

“SEÇİMLERDEN SONRA YİNE YÜZ YÜZE BAKACAĞIZ”

Ayrıca Kara, “Biz MHP olarak, her türlü olumsuz kampanyaya rağmen nezaketli duruşumuzu bozmayacağız. Seçimler bitecek yine yüz yüze bakacağız. Tüm rakiplerime birer tepsi baklava gönderiyorum, ağızları tatlansın” dedi. Seçim süreci ile ilgili “İşi ustasına verin dedik” diyen Hasan Kara, rakiplerin yaptığı ‘rezil’ provokasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Kara, “Halkımıza neler yapabileceğimizi, neler yapmamız gerektiğini, neler yaptığımızı anlattık. Sadece hizmetlerimizi anlattık. Diğer adaylarla ilgili hiçbir şey demedik, sadece biz onlardan daha iyi yaparız dedik işi ustasına verin dedik. Ama ne yazık ki bazı adaylar seçim atmosferine yakışmayacak şekilde çok kötü bir seçim süreci götürdüler, çok rezilce bir propaganda izlediler. Ben özellikle bu arkadaşlara şunu söylüyorum. Hayat geçiyor, seçimler de geçiyor. Yaptıkları kendilerinin siyasi nezaketsizliklerin bir işareti oldu. Seçim bitti. Yarın son gün. Milletimiz oyunu verecek, siyasi nezaket mi kazanacak, nezaketsizlik mi kazanacak; Projeler mi kazanacak, yaptıkları işler mi kazanacak yoksa sadece karalama kampanyaları mı kazanacak hepimiz göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hasankra5

“MHP OLARAK SİYASİ NEZAKETİMİZİ BOZMAYACAĞIZ”

Bu süreçte nezaketin gerekli olduğunu hatırlatan Kara, rakiplerine şöyle seslendi: “Bize her türlü hakaretleri karşılığında, arkadaşlarımıza birer tepsi baklava hediye ediyorum. Ramazanın nezaketine yakışır bir şekilde biz bu seçimi bitireceğiz. İnşallah Kilis insanımız da pazar günü oyunu kullanacak. Siyasi nezaket kurallarını aşmayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurallarını aşan işi başka yöne çeken arkadaşlara ıslah niyaz ediyorum. Bu baklavanın kendilerine şifa olmasını temenni ediyorum.”

Hasankra2

Kara, “Biz bu millete hizmet etmeye ve bu milletin duasını almaya talibiz” diyerek ardından özellikle İYİ Parti ve AK Parti adaylarına birer tepsi baklava gönderdiğini belirtti.
 

Editör: Kübra Şenal