MHRS'de yeni sistemine geçildi. Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi'nde  (MHRS) yeni sistemle birlikte randevularda onaylı dönem başladı. Bu yeni sistem; hastalara, hastanelere ve hekimlere daha verimli bir randevu yönetimi sağlamayı amaçlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sistemin detaylarını açıkladı. Peki MHRS hastane randevusu nasıl onaylanır? MHRS randevu onay saat kaçta yapılacak? İşte detaylar..

Fahrettin Koca Aa Arsivfoto

BAKAN KOCA YENİ MHRS SİSTEMİNİ AÇIKLADI

MHRS randevu onaylama sistemi 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, MHRS sisteminin yeni düzenlenleme detaylarını açıkladı. Koca'nın yeni sistemle ilgili detayları verdiği açıklama şu şekilde: "Sağlık hizmeti almayı kolaylaştıracak bir noktayı paylaşmak isterim: Bir altyapı kurduk. Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek."

Mhrs 12052024 1

MHRS RANDEVULARI ONAY SAATİ KAÇ?

MHRS'deki yeni sisteme göre randevu gününden bir önceki gün saat 20.00'ye kadar onay yapılması gerekiyor. Onay yapılmadığı takdirde ertesi günkü randevu iptal edilmiş olacak.

Randevu onaylama işlemi nasıl yapılır?

Randevu onayları, internet üzerinden MHRS sistemine giriş yaparak veya ALO 182 çağrı merkezini arayarak yapılabilir. Bu şekilde randevunun onaylanması sağlanmazsa, randevu otomatik olarak iptal edilir ve başka bir başvuru sahibine verilir. İptal edilen randevular, tedavi bekleyen hastalar için kullanılacak. Bu sayede boşalan randevular, sistem üzerinden başvuru yapan hastalara öncelik verilerek dolacak.

MHRS Randevu Onayından Kimler Muaf?

65 yaş üstü ve kanser hastaları MHRS onayından istisna olacak. Boş kalan her bir randevuda sistemden randevu alamayıp talep bırakmış hastalara ulaşılacak. Öncelik talep bırakan hastalarda olacak.

MHRS RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

Randevu tarihinden 1 gün önce, saat 20.00'ye kadar "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek. Son onay saatine kadar kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek.

Editör: Nurseli Fırat