Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akyol Mahallesi havalimanı kavşağındaki makilik alanda 14 Temmuz'da yangın çıktı. Öğle saatlerinde başlayan yangın sonrası söndürme çalışmaları sürerken Milas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında faillerin tespiti için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nca oluşturulan özel ekip tarafından yapılan teknik ve fiziki inceleme sonucu, yangını Mahmut Dilbaz isimli şahsın araç içerisinden torpil attığı belirlendi.

EV VE BAHÇESİNDE TORPİLLER BULUNDU

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Dilbaz'ın Koru Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Şüphelinin evinde ve bahçesinde yapılan aramada, torpil ve torpil parçaları bulundu. Olayla ilgili şüpheliyle birlikte aynı evde ikamet eden kız arkadaşı ve oğlu savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Yapılan incelemede 18 ayrı suç kaydı ortaya çıkan Dilbaz,  çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlının aynı evde birlikte yaşadığı kız arkadaşı ve oğlu ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Editör: Site Yönetim