Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'ye çalışma ziyareti düzenleyen Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki eğitim konuları ele alındı. 

BAKAN TEKİN: HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ

Görüşme kapsamında, Türkiye'nin binlerce yıllık deneyimi bulunan köklü kurumlara sahip olduğunu belirten Bakan Yusuf Tekin, öğretmen eğitimlerinin özellikle desteklemek istedikleri bir konu olduğunu ifade etti. Eğitim alanında her türlü işbirliğine açık olduklarını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Tekin, özel eğitim öğretmenlerinin eğitimi noktasında katkı sağlayabileceklerinin altını çizdi.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK AİLESİ"

Tekin, yaklaşık 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin öğretmen, 76 bin kurumla devasa bir aile olduklarını söyleyerek Milli Eğitim Bakanlığını "Türkiye'nin en büyük ailesi" olarak tanımladıklarını dile getirdi. Türkiye'nin eğitim geleneğinde temelde iki sacayağının bulunduğunu ifade eden Bakan Tekin, bunlardan bir tanesinin toplumsal değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması, diğerinin de çocukların çağın gerektirdiği donanımla yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.

"MALDİVLİ GENÇLER TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR, İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR"

Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu ise ülkesinin önemli oranda genç nüfusa sahip olduğunu vurgulayarak gençlerin, akademik uzmanlığı ve teknolojik yeterliliği dolayısıyla yükseköğretim için sıklıkla Türkiye'yi tercih ettiklerini belirtti. Öte yandan ülkesindeki gençlerin Türkiye'de eğitim aldığı alanları genişletmek istediklerini belirten Muizzu, ayrıca özel eğitim alanında eğitim verecek yetkin öğretmen konusunda işbirliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.