Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onay sürecinden geçen "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni onayladı. Yeni müfredat, "https://mufredat.meb.gov.tr" adresinde yayımlandı.

Yeni Mufredat 27052024

KAPSAMLI GÖRÜŞ VE ÖNERİ SÜRECİ

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 9 dersin öğretim programı ile ortak metni, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce 10 dersin öğretim programı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 7 dersin öğretim programı 26 Nisan'da kamuoyunun görüş ve önerisine sunuldu. 10 Mayıs'a kadar askıda kalan taslağa bu sürede 67 bin 284 görüş ve öneri iletildi.

ÖĞRETMENLERDEN VE PAYDAŞLARDAN YOĞUN KATILIM

Yeni müfredat taslağına öğretmenlerden 38 bin 865, sivil toplum kuruluşları, eğitim platformları ve eğitimin diğer paydaşlarından ise 28 bin 419 görüş ve öneri geldi. Görüşlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan iletildi.

GÖRÜŞLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Gelen görüş ve öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından değerlendirildi. Görüş ve öneriler askı sürecinde her gün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları ve ilgili genel müdürlüklerle paylaşıldı. Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi ve öğretim programlarında bazı genel tashihler yapıldı.

Yusuf Tekin Milli Egitim Bakani 27052024

YENİ MÜFREDATIN UYGULANMASI

Yeni müfredat, 16-22 Mayıs'ta Talim ve Terbiye Kurulu tarafından tekrar görüşülerek onaylandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de onay sürecinden geçen yeni müfredatı onayladı. Böylece, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" tüm aşamalardan geçerek "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı.

KADEMELİ OLARAK UYGULANACAK

Yeni müfredat, gelecek eğitim-öğretim döneminden itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.