Merih Demiral, ikinci kez baba olacağını sosyal medyada takipçileri ile paylaştı. Müjdeli haberin ardından Merih Demiral'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 8

İkinci bebeği kucaklarına almayı bekleyen çift, bu haberi Fotoğrafçı Hernandez Edgar’ın çektiği fotoğraflarla duyurdu. Genel olarak özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih eden Merih Demiral kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 2

MERİH DEMİRAL KİMDİR?

Merih Demiral, 5 Mart 1998’de Kocaeli’de dünyaya geldi. Demiral, 11 yaşındayken Karamürsel İdmanyurduspor formasıyla yeşil sahalara çıktı. 2011 yılında Fenerbahçe'nin altyapısına dahil edilen futbolcu, futbol kariyerine Fenerbahçe ile adım attı. 1.92 boyunda olan Merih Demiral, her iki ayağına da hakimdir.

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 4

Merih Demiral, 2021 yılında İsviçreli model Heidi Lushtaku ile dünyaevine girmişti. Nisan 2022'de ilk kez baba olmanın heyecanını yaşamıştı. Bir oğulları olan ünlü çift, bebeğe Kais Ömer adını vermişti. Atalanta'dan Al-Ahli Club'a sezon başında transfer olan Merih Demiral, ikinci defa baba olacak.

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 1

Kariyeri

Kariyerine Fenerbahçe altyapısında başlayan Demiral, 2016'da Portekiz alt lig takımı Alcanenense ile sözleşme imzaladı ve bir yıl sonra Sporting B takımına transfer oldu. Ağustos 2018'de Süper Lig ekibi Alanyaspor'a kiralandı ve sezon sonunda 3,5 milyon Avro bedelle Alanyaspor'a transfer oldu. 

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 6

Aynı sezon Serie A ekibi Sassuolo'ya satın alma opsiyonuyla kiralandı ve sezon sonunda 7 milyon Avro olan opsiyon kullanıldı. Beş gün sonra 19,5 milyon Avro karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu.

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 4

İki sezon boyunca kulübün formasını giydi ve 2019-20 Serie A şampiyonu, 2020-21 İtalya Kupası ve Süper Kupası'nda şampiyon oldu. Ağustos 2021'de Demiral, 20 milyon Avro satın alma opsiyonuyla Atalanta'ya kiralandı. 2023'te Suudi Profesyonel Ligi ekibi El-Ehli'ye transfer oldu.

Merih Demiral Kimdir Kaç Yaşında Nereli Futbolcu 5

Uluslararası düzeyde Demiral, ilk kez forma giydiği 2018 yılından bu yana 40'dan fazla kez millî formayı giydi ve Türkiye'yi 2020 Avrupa Şampiyonası'nda temsil etti.

Editör: Nurseli Fırat