Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın 19 yaşındaki Muhammet Nur Kasadar'ı iple boğulduktan sonra parçalara ayrırarak derin dondurucuya koyduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 28 yaşındaki Hakan Öztürk hakkındaki davada karar çıktı. Mahkeme, sanık Öztürk'ü "Tasarlayarak adam öldürme " suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve “Gece vakti yağmaya teşebbüs” suçundan 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanık Öztürk'ün cinayetten 10 gün önce "Kemik ateşte yanar mı, kemik kaç derecede yok olur, kimliği belirsiz cesetler" diye internet aramaları yaptığı, ceset parçalama ve cinayet videoları izlediği ortaya çıkmıştı.

KARAR VERİLDİ

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Öztürk, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme de
sanığın akıl sağlığına ilişkin raporun ulaştığı açıklandı. Raporda, sanık Hakan Öztürk’ün suçu işlediği tarihte akıl sağlığının yerinde olduğu ve 
ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

SAVUNMA YAPMADI 
Raporun ardından söz verilen sanık Öztürk, savunma yapmayacağını söyledi. Son sözü sorulan sanık Hakan Öztürk ise yine, “Bir diyeceğim yoktur” dedi. 

"100 BİN YIL DA VERSENİZ ACISI DİNMEYECEK"

Duruşmada hazır bulunan Muhammed Nur Kasadar’ın babası Mustafa Kasadar, sanığın cezalandırılmasını talep etti. Müşteki avukatı ise söz alarak, “Sanığa 50 bin yıl da 100 bin yıl da ceza da verseniz müvekkillerinin acısı dinmeyecek. Sanık bir an önce cezalandırılsın” dedi.

İNDİRİMSİZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Hakan Öztürk’ü, “Tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bu cezada herhangi bir indirim de uygulamadı. Mahkeme ayrıca sanığı, “Gece vakti yağmaya teşebbüs” suçundan da 10 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Editör: Haber Merkezi