MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 1829 İŞÇİ ALIM İLANI

Milli Savunma Bakanlığı, kadro ve kuruluşunda yer alan kurumlarında 1.829 açıktan sürekli işçi istihdam edilecek. MSB işçi alımlarıyla ilgili başvuru şartları ve kontenjan dağılımı personeltemin.msb.gov.tr sayfası üzerinden yayınlandı. Buna göre açık pozisyonlar için sözlü/uygulamalı sınav yapılacak. Sınava açık iş gücü miktarının 4 katı oranında aday kabul edilecek. Sınava girmeye hak kazanan adayların belirlenmesi için kura çekimi gerçekleştirilecek. Bu nedenle açık iş gücü miktarının 4 katı asil 4 katı yedek aday kura yöntemiyle belirlenecek.

Sözlü/uygulamalı sınav, adayların başvurdukları meslek koluna ilişkin mesleki bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak yapılacak.

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 (yetmiş) puanın altında puan alan adaylar başarısız sayılacak. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sırası bu puan üzerinden tespit edilecek. Sözlü sınav sonucunda, sınavda başarılı bulunan (70 ve daha üstü puan alan) yüksek puanlı adaydan başlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iş gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Sınav sonucu Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacaktır. Sınav sonucunun bildirilmesi için adaylara ayrıca başka bir tebligat yapılmayacak.

İŞKUR MSB 1829 İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MSB İşçi Alımı Başvurusu Nereden ve Nasıl Yapılacak?

MSB 1829 işçi alımı ilan detayları  Milli Savunma Bakanlığı, personeltemin.msb.gov.tr adresi üzerinden paylaşıldı. Bununla beraber alım gerçekleştirilecek meslekler ve kontenjanlar da netleşti. Milli Savunma Bakanlığı 1829 sürekli işçi alımına başvurular iskur.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek. Her aday, İŞKUR’da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iş yeri ve bir meslek koluna) başvuru yapabilecek. Birden fazla ilana başvuru yapanlar ile Millî Savunma Bakanlığında ücretleri genel bütçeden ödenen bir iş yerinde çalışmakta olan işçilerden müracaat edenlerin başvuruları kabul edilmeyecek.

MSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURU EKRANI

MSB İşçi Alımı Başvuru Tarihleri Son Gün Ne Zaman?

Milli Savunma Bakanlığı 1829 işçi alımı ilanına başvurmak isteyen adaylar, işlemlerini iskur.gov.tr üzerinden 29 Nisan'a kadar tamamlayabilecek.

MSB İşçi Alımı Kura Çekimi Ne Zaman?

MSB işçi alımı kura çekimi de Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek. 1829 işçi alımı kura çekimi, Milli Savunma Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi'nde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA) 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00’da noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Editör: Nurseli Fırat