Ekran Haber’in özel haberine göre,  deneyimli gazeteci Çağatay Kenarlı dün itibariyle Milliyet Gazetesi'ndeki görevinden ayrıldığını duyurdu.

21 yıllık gazeteci Kenarlı, meslek hayatının son 14 ayını geçirdiği Demirören Görsel Medya Direktörlüğü ve Milliyet Gazetesi’nde Fotoğraf Müdürlüğü görevinden ayrıldığını sosyal medya hesabından duyurdu. Kenarlı’nın paylaşımı şöyle:

“Dostlar, Demirören Görsel Medya ve Milliyet Gazetesindeki görevimden dün itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Artık demir almak günü gelmişse zamandan, meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Bakalım mevlam neyler, neylerse güzel eyler…”

Kurumun görsel medya direktörlüğünde küçülmeye gidildiği öğrenildi.

ÇAĞATAY KENARLI KİMDİR?

Çağatay Kenarlı, 1985’te İstanbul’da dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde yüzde 100 Burslu olarak tezli yüksek lisans yapan Kenarlı 2003 Yılında Trakya Üniversitesi’nde Mekatronik Bölümü’nde okurken gazetecilik mesleğiyle tanıştı. 2004-2006 yılları arası Anadolu Ajansı’nda Tekirdağ ve Edirne’de muhabirlik, 2006-2008 yılları arasında Flash TV’de İstanbul’da kameramanlık yaptı. 2008-2019 yılları arasında mesleğini Demirören Haber Ajansı’nda sürdürdü. 2019-2023 yılları arasında Türkiye Jokey Kulübü’nde (TJK) Fotoğrafçı olarak görev yapmasının ardından 2023 yılında Demirören Görsel Medya Direktörlüğü ve Milliyet Gazetesi’nde Fotoğraf Müdürü olarak çalıştı.

Çağatay Kenarlı’nın Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ‘Geleneksel Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’, Türkiye Haber Kameramanları Derneği, ‘ZOOM Ödülleri’, KKTC Telsim’in ‘Fotoğraflarla Benim Kıbrıs’ım; Kıbrıs’ta Su Ve Yaşam’ fotoğraf yarışmasının da aralarında bulunduğu sualtı fotoğrafları da olmak üzere farklı yarışmalardan aldığı ödül, mansiyon ve sergilemeleri bulunmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi