Türkiye'nin iç ve dış siyasetine ilişkin kritik kararların alındığı Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. Ekonomideki son durum, iç ve dış politikadaki gelişmeler, yerel seçim ve öğretmen atamaları konularının masaya yatırılması öngörülürken, emekliler Erdoğan'ın vereceği müjdeli haberi bekliyor. 

SINIR ÖTESİ OPERASYON

Külliyedeki toplantıda, terörle mücadele kapsamında yurt içi, sınır ve sınır ötesinde kararlılıkla yürütülen operasyonlar kapsamlı bir biçimde ele alınacak. Ayrıca iç ve dış siyasette öne çıkan başlıklar da değerlendirilecek.

Milyonlarin Gozu Kabineye Cevrildi Iste Masadaki Konular 4Mart2024

SEÇİM GÜVENLİĞİ ELE ALINACAK

Bir aydan daha az süre kalan 31 Mart yerel seçimleri de Kabine'nin gündeminde yer alıyor. Toplantıda seçim çalışmalarının yanı sıra seçim güvenliği için de yurt genelinde alınacak tedbirler görüşülecek.

Milyonlarin Gozu Kabineye Cevrildi Iste Masadaki Konular 4Mart2024 5

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Türkiye'nin son yıllardaki bir numaralı problemi olan ekonomik sıkıntılar, toplantının en önemli konu başlıklarından birini oluşturuyor. Kabine, son açıklanan enflasyon verilerinin ışığında ekonomideki yol haritasını masaya yatıracak. Vatandaşları sıkıntıya sokan enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye dair atılacak adımlar toplantıda konuşulacak.

Milyonlarin Gozu Kabineye Cevrildi Iste Masadaki Konular 4Mart2024 6

ÖĞRETMENLERİN GÖZÜ BEŞTEPE'DE

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kısa süre önce öğretmen atamalarıyla ilgili Kabine Toplantısı'nı işaret etmesinin ardından atama bekleyen öğretmenlerin de gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne çevrilmiş durumda. Toplantıda öğretmen atama takviminin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Milyonlarin Gozu Kabineye Cevrildi Iste Masadaki Konular 4Mart2024 7

TÜRKİYE'NİN GAZZE DİPLOMASİSİ

Kabine'nin dış politikadaki ana gündem maddesi ise İsrail ablukası altındaki Gazze olacak. İsrail'in gerçekleştirdiği katliamı durdurmak için Türkiye'nin yürüttüğü diplomatik temaslar konuşulacak. F-16 savaş uçaklarının tedariki ve modernizasyonu için ABD'nin gönderdiği kabul mektubu Milli Savunma Bakanlığına ulaşmıştı. Türk ve ABD'li yetkililer arasında gerçekleştirilecek toplantı öncesi Kabine'de bu süreçle ilgili de değerlendirme yapılacak.

EMEKLİLER HEYECANLANDI

Milyonların gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği Kabine toplantısına çevrilirken kulislere düşen iddia ise büyük ses getirdi.

"ERDOĞAN KAMERALARIN KARŞISINA GEÇİP..."

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması ve iki bayram için toplam 6 bin TL ödeme yapılacağının açıklanmasın ardından, Erdoğan'ın bugün yapılacak Kabine'nin ardından kameraların karşısına geçerek emeklinin bayram ikramiyesini 10 bin TL olarak açıklayacağı iddia edildi.

Editör: Hakan Mutlu