İBB, nakit para yerine İstanbulkart kullanımıyla minibüslerde ödemelerin dijitalleşmesini hedefliyor. Bu sebeple toplu taşım sistemini geliştirmek için yeni bir adım attı.

ukome-kk-ile-otobus-odeme-aa

MİNİBÜSLERDE İSTANBULKART MI KULLANILACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma sistemini geliştirmek ve ödemeleri dijitalleştirmek amacıyla minibüslerde İstanbulkart kullanımını başlattı.

Istanbul Ulaşım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında geçen temmuz ayında kabul edilen kararın ardından pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy'de "Ücret Entegrasyon Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Minisbüs

Burada konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İstanbul'un en önemli meselesinin ulaşım olduğunu belirterek, projeyle kent ulaşımı için önemli bir dönüşümü başlattıklarını söyledi.

minibus

Bu proje ile minibüsler, raylı sistemler, deniz yolları ve otobüslerle tam entegre hale getiriliyor. Böylece toplu taşıma indirimleri ve aktarmalı bilet avantajları minibüslerde de geçerli olacak. İstanbulkart ile yapılan ödemelerde aktarma, ücretsiz ve indirimli seyahatler İBB tarafından destekleniyor. İlk etapta 17+1 koltuk kapasiteli araçlar bu uygulamadan yararlanabilecek.

Istanbulkart Yeni 1879624

İSTANBULKART MİNİBÜSLERDE HANGİ HATLARDA GEÇERLİ?

Ücret entegrasyonundan ilk etapta 17+1 koltuk kapasitesindeki araçlar yararlanabilecek. Arnavutköy’deki proje kapsamındaki hatlar ise; ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8 ARN9, ARN10 ve ARN11’dir.

Editör: Zeynep Baş