Antalya'da bir okulda yemek yediği sırada nefes borusuna yiyecek kaçan 7 yaşındaki Hatice Esen, sınıf ve beden eğitimi öğretmenlerinin hızlı müdahalesi sayesinde hayatta kaldı. Öğretmen Kadim Doğan ve Ümit Yamurça, öğrencilerine uyguladıkları Heimlich manevrası ile küçük Hatice'nin hayatını kurtardı.

Antalya Minik Hatice Heimlich Manevrasi 10032024 Iha1

ÖĞRETMENLERİN YARDIMINA KOŞTUĞU ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Olay, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Beşkonak İlkokulu'nda meydana geldi. Hatice Esen, oyun oynarken boğazına bir şeylerin kaçması sonucu nefes almakta zorlandı ve öğretmenleri Kadim Doğan ve Ümit Yamurça'dan yardım istedi. Öğretmenler, yaklaşık 30 saniye süren başarılı bir müdahaleyle çocuğun nefes almasını sağladı, bu anlar okulun güvenlik kamerasına yansıdı.

Antalya Minik Hatice Heimlich Manevrasi 10032024 Iha3

ÖĞRENCİSİNİN HAYATINI KURTARAN ÖĞRETMENİN MUTLULUĞU

Kadim Doğan, yaşanan kritik anları ve sonrasında duyduğu mutluluğu anlatırken, Hatice'nin her gün kendilerine gelip sarıldığını, bunun hayatının en önemli anlarından biri olduğunu belirtti. Doğan, öğrencisinin sağlıkla hayata dönmüş olmasının verdiği mutluluğu ve gururu ifade ederek, böyle bir durumda nasıl müdahale edilmesi gerektiğini bilmenin önemine vurgu yaptı.

Antalya Minik Hatice Heimlich Manevrasi 10032024 Iha4