MİT ve İstanbul İl Emniyet İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında MOSSAD’a dolaylı yoldan bilgi sattığı tespit edilen 7 kişiyi gözaltına alındı. 

CASUSLUK AĞI ÇÖKERTİLDİ

MİT, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığı ile takip ettiğini tespit etti. İsrail İstihbarat Servisi, özel dedektifler aracılığı ile hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf, video, canlı takip ve takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetlerini gerçekleştiriyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamda İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı 9 kişi tespit edildi. Operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7'si yakalandı. İki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.

BU İLK OPERASYON DEĞİL!

MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama geldi. Açıklamada, "İsrail istihbarat servisi MOSSAD'ın ülkemizde ki faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; Filistin politikasına muhalif olmaları sebebiyle İsrail İstihbarat Servisi tarafından takip edilen ve hedefte olan 6 Filistin uyruklu şahsın takip edilmesi ve kayıt altına alınması noktasında, özellikle hukuk bürosu çalışanları ve kişisel bağlantıları ile dedektiflik faaliyeti kapsamında elde ettikleri bilgileri İsrail İstihbarat Servisi mensuplarına aktardıkları tespit edilen, iki kişi daha önce ki operasyonlar neticesinde tutuklanan ve cezaevinde olan , diğer 7 şahıs ise hakkında daha önce işlem yapılmayan kişilerden oluşan toplam 9 şüpheli şahsa yönelik İzmir ve İstanbul'da bulunan adreslere eş zamanlı operasyon yapılmıştır" denildi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu