Cumhuriyet’in 100’üncü yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyet’e Nefes" sloganıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliğine ülke genelindeki devlet kurumları, okullar ve özel kuruluşlar katıldı. Milli İstihbarat Teşkilatı da Etimesgut'taki "Kale" yerleşkesini "daha yeşil çevre" için ağaçlandırmak üzere çalışmalara devam ediyor.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ: TOPRAK YAPISI ZENGİNLEŞTİRİLDİ

Etimesgut'taki söz konusu alandaki ağaçlandırma çalışmaları her türlü ayrıntı hesaplanarak gerçekleştiriliyor. Uzun yıllar tank eğitim alanı olarak kullanılan arazideki inşaat öncesi, atık ve kimyasallar nedeniyle oluşan killi toprak temizlenerek bölgenin toprak yapısı zenginleştirildi.

102 BİN AĞAÇLI PROTOKOL İMZALANDI

Zemine uygun olabilecek her bitki incelendikten sonra Orman Genel Müdürlüğü ile 102 bin ağaçlık protokol imzalandı. MİT personeli de ağaç ve çalı dikimleri ile tohumlama safhalarında aktif olarak katıldı.

MİT'TEN CUMHURİYET'İN 100. YILINDA 130 BİN AĞAÇ HEDEFİ

Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilen 11 Kasım'da binlerce fidan toprakla buluşturulurken, 2017'de MİT yerleşkesinin inşaatı sırasında 3 bin ağaç dikildi. Bu sayı daha sonra 52 bin 648'e ulaştı. Bu yılın sonuna kadar toplam 80 bin ağaç daha dikilmesi öngörülüyor.

Öte yandan yerleşkede ağaç, çalı ve çimden oluşan 1 milyon 400 bin metrekarelik alanın peyzajı tamamlandı ve bu alanın yıl sonuna kadar 2 milyon 700 bin metrekareye, yerleşkedeki toplam ağaç sayısının ise 130 bine ulaşması hedefleniyor.