Ekran Haber'den Ozan Barış Erim'in haberine göre, MİT'in Irak'ın Süleymaniye ve çevre kentlerinde PKK/KCK’nın, Toplumsal Alan Sorumlusu olarak faaliyet gösteren Jiyan Mardin kod adlı Gülsüme Doğan’ı etkisiz hale getirdiği öğrenildi. Gülsüme Doğan'ın, PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına 2006 yılında katıldığı tespit edildi. Örgüt üst düzey yöneticileri ile yakın ilişki içerisinde bulunan terörist Gülsüme Doğan'ın, aldığı talimatlar doğrultusunda, bölge halkını vergilendirme adı altında haraca bağladığı, toplanan parayı da güvenlik güçlerine yönelik saldırı gerçekleştirecek kadro temini çalışmalarında kullandığı ve örgüte lojistik destek sağladığı, MİT tarafından tespit edildi.

REŞİT OLMAYAN ÇOCUKLARI TERÖR ÖRGÜTÜNE ALIYORDU

MİT’in son dönemde yürüttüğü başarılı operasyonlar neticesinde, örgüt kadrolarındaki çözülme hızlandı. Örgüte yeni militanlar kazandırmak için PKK/KCK üst düzey yöneticilerinin, Gülsüme Doğan'ı görevlendirdiği öğrenildi. Terörist Doğan'ın, verilen talimat üzerine, örgüte militan temin etme faaliyetleri kapsamında reşit olmayan çocukların örgüte katılması yönünde de çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. 

mit-ten-kuzey-irak-ta-nefes-kesen-operasyon-20kasim2023-2

HEDEFE YÖNELİK NOKTA OPERASYON

MİT mensuplarına bağlı saha ajanlarınca faaliyetleri adım adım izlenen terör örgütü üyesi Gülsüme Doğan’a yönelik, örgütün finans ve kadro temini faaliyetlerine darbe vurmak maksadıyla en uygun anda operasyon gerçekleştirme kararı verildi. MİT, Gülsüme Doğan’ın etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlarını sahaya sürdü. Saha ajanlarınca devam eden çalışmalar neticesinde MİT tarafından, terörist Gülsüme Doğan’ın yerinin tespit edilmesi akabinde, nokta operasyonla beraberindeki terörist ile birlikte etkisiz hale getirildi.

Editör: Ozan Barış Erim