MİT tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde özel dedektif Ahmet Ersin Tumlucalı ve eşinin 2011-2020 yılları arasında MOSSAD ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Tumlucalı ve dedektiflik şebekesinin çökertilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Tumluer 2

MOSSAD AJANLARI İLE GÖRÜŞME YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Tumlucalı'nın, Jorg NEUBACH ve Gavin ALTO kod adını kullanan MOSSAD ajanları ile Avusturya/Viyana, İsviçre/Zürih, Almanya/Münih-Frankfurt-Berlin’de yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiği ortaya çıktı. MOSSAD ajanları ile iletişimini gizli haberleşme yöntemleri ile sürdüren Tumlucalı Avusturya, İsviçre ve Almanya’da yaptığı görüşmeler sırasında para aldı. Talimatlar kapsamında Türkiye, Gürcistan, Almanya ve Orta Doğu ülkelerinde araştırma, keşif ve takip faaliyetlerinde bulundu. Ayrıca MOSSAD’ın operasyonlarında kullanılmak üzere Orta Doğu ülkelerinden ticari taksi, kamyon ve tırlara ait resmî belgeler temin etti.

Tumluer 1

ŞÜPHELENDİ AMA GÖRÜŞMEYE DEVAM ETTİ

Tumlucalı, kendisi ile temas kuran ve Avusturya’da yaşadığını belirten MOSSAD ajanı Jorg Neubach'ın Almanca bilmemesi üzerine ilk aşamada durumdan şüphelendi. Jorg Neubach'ın, Viyana, Zürih, Berlin veya Atina’da buluşabileceğini belirtmekle birlikte İstanbul’a gelemeyeceğini belirtmesi ise şüpheyi artıran diğer bir husus oldu.

Tumlucali 3.Jpg

9 KİŞİLİK BİR ŞEBEKE OLUŞTURDU

Tumlucalı bu şüphelerden hareketle Viyana’da yaptığı ilk görüşmede Türkiye’den almış olduğu MOSSAD ile ilgili bir kitabı da beraberinde götürerek Jorg Neubach'a MOSSAD ajanı olup olmadığını sordu. Jorg Neubach ise bu soruyu gülerek geçiştirip, cevap vermedi. Tumlucalı , görev aldığı kişilerin MOSSAD ajanı olduğunu bilmesine rağmen yaklaşık 9 yıl boyunca çalışmaya devam etti. Yaptığı işler karşılığında yüklü miktarda kazanç elde etti ve MOSSAD tarafından verilen talimatları karşılayabilmek amacıyla 9 kişiden oluşan bir şebeke kurdu.

CASUSLUK YAPTIKLARINI KABUL ETTİ

MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen ortak operasyon neticesinde. Tumlucalı ve şebeke üyeleri gözaltına alındı. Üyeler, haklarındaki iddiaları kabul etti. Tumlucalı ve eşinin tutuklandığı ve olayla ilgili soruşturma devam ettiği öğrenildi. 

HER ADIMLARI TAKİP EDİLDİ

Havalimanı boyunca takip edilen şüphelilerin her adımı izlendi ve fotoğrafları çekildi. İşte o fotoğraflar...

Mit Op1 Tumlucali

Mit Op2 Tumlucali

Tumlucali Esi

(Tumlucalı'nın eşi)

HESAP HAREKETLERİ ORTAYA ÇIKTI

Tumlucali 4

Ahmet Ersin Tumlucalı’nın yaptığı işler karşılığında MOSSAD ajanlarından 04.09.2016 tarihinde aldığı ödemeye ilişkin detaylar ortaya çıktı. Para, Tumlucalı’nın eşi Benan Tumlucalı’nın hesabına gönderildi.

YABANCI BİR ÇİFTİ SANİYE SANİYE İZLEYİP KAYDETTİKLERİ ANLAŞILDI

Jorg N. adlı maske kimliği kullanan MOSSAD ajanının talimat kapsamında Almanya Hamburg’da yapılan takip faaliyeti ile foto dokümante çalışmasına ilişkin rapor ortaya çıktı. Orta Doğulu bir çifti takip eden ajan, Tumlucalı tarafından oluşturulan ekip tarafından da an be an izlendi. Tumlucalı’nın söz konusu faaliyet için MOSSAD’dan yaklaşık 25000 Euro aldığı öğrenildi.

İşte o takip anları...

Tumlucali5

Tumlucalı7

Tumlucali6

Tumlucali8

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu