PKK/KCK sözde Gençlik Topluluğu Kadın Genel Sorumlusu Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen, MİT operasyonuyla Süleymaniye’de etkisiz hale getirildi.

Rojda Bilen Pkk Mit Jandarma Operasyon 19032024 4

OPERASYON ÖNCESİ İSTİHBARAT

MİT, PKK/KCK'nın sözde Gençlik Topluluğu içinde etkin olan Bişeng Brüsk kod adlı Rojda Bilen'in Süleymaniye'deki faaliyetlerini belirledi. Rojda Bilen, örgütün gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu olarak öne çıkıyordu.

Rojda Bilen Pkk Mit Jandarma Operasyon 19032024 2

NOKTA OPERASYONLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rojda Bilen'in bulunduğu bölge tespit edilir edilmez, MİT tarafından operasyon için düğmeye basıldı. Çok kısa bir süre sonra alınan operasyon kararı doğrultusunda Rojda Bilen, Irak/Süleymaniye kırsalında nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Rojda Bilen Pkk Mit Jandarma Operasyon 19032024 3

ÖRGÜTE KATILIMI TEŞVİK EDİYORDU

Rojda Bilen, PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasında kritik bir rol üstleniyordu. Örgüte katılmak isteyen gençleri tespit ediyor, teşvik ediyor ve ideolojik propaganda ile etkiliyordu. Türkiye'deki gençlik yapılanmasına yönelik eylem talimatları iletiyordu.

Rojda Bilen Pkk Mit Jandarma Operasyon 19032024 1

KİMDİR ROJDA BİLEN?

Rojda Bilen, 1988 doğumlu olup İsviçre'nin Lozan kentinde dünyaya geldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde eğitim aldıktan sonra örgüte katıldı. Kandil, Gare, Suriye ve Mahmur gibi bölgelerde faaliyet gösterdi. Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan aranıyordu ve İçişleri Bakanlığı terör arananlar listesinde mavi kategoride yer alıyordu.