Ekran Haber'den Ozan Barış Erim'in haberine göre, Suriye’de, PKK/YPG tarafından güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen saldırılarda kullanılan sözde ağır silah ve savunma sanayi sorumlularından Hayri Serhat kod adlı Fahrettin Tolun, MİT tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla etkisiz hale getirildi. Fahrettin Tolun'un örgütün kırsal kadrolarına katılan en eski teröristlerden biri olduğu öğrenildi.

pkk-ypg-ye-bir-darbe-daha-23kasim2023-2

MİT PKK/YPG'NİN SÖZDE SORUMLULARINI HEDEF ALMAYA DEVAM EDİYOR        

Tolun'un MİT’in terör örgütüne yönelik operasyonlardan korunmaya çalıştığı ve takipten kaçmak amacıyla sürekli yerini değiştirdiği öğrenildi. Ayrıca edinilen bilgiye göre, terörist Fahrettin Tolun'un yakınında tuttuğu kişilere karşı da son derece tedbirli davranıyordu. Bu nedenle MİT ajanları, anlık istihbaratlar üzerine düğmeye basarak, sözde sorumlu Tolun'a yönelik nokta operasyon düzenledi. 

pkk-ypg-ye-bir-darbe-daha-23kasim2023-4

HAYRİ SERHAT KOD ADLI FAHRETTİN TOLUN KİMDİR? 

Fahrettin Tolun, 1992’de terör örgütüne katıldı. Birçok silahlı faaliyet yürüttü. Türkiye, İran ve Irak kırsalında çeşitli alanlarda sorumlu düzeyde bulundu. Tolun, 2019’da Suriye’ye geçti ve örgütün sözde ağır silah ve savunma birimi sorumlusu olarak faaliyet yürütmeye başladı.

pkk-ypg-ye-bir-darbe-daha-23kasim2023-1

Fahrettin Tolun, örgütün ülkemize yönelik eylemlerinde kullandığı silahlardan sorumluydu. Tolun hakkında, Interpol tarafından oluşturulan ‘Kırmızı Bülten’in yanı sıra Iğdır ve Erzurum Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından da “Terör Amaçlı Örgüte Üye Olma” suçundan oluşturulan dosya kayıtları bulunmaktaydı.

Editör: Ozan Barış Erim