ModaBarbaros Şansal hakkında dava açıldı. Şansal’ın Mersin’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yaptığı anlaşılan bir gecede, İzmir Marşı söylerken, marşın “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” kısmı geldiğinde el hareketi çekmesi emekli Astsubay Ali Aksoy, tepkiyle karşılandı.

Videoyu sosyal medyada gören Aksoy, “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama” ve “5816 sayılı Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret” suçların Şansal hakkında suç duyurusunda bulundu.

“ŞİKAYET ETMEYİ KENDİME BORÇ BİLİRİM”

Modacı Şansal’ın hareketi nedeni ile şikayet etmeyi kendine borç bildiğini belirten Aksoy, “Ben emekli Astsubay Ali Aksoy, sosyal medyada gezerken görmüş olduğum ve hicap duyduğum bir videoya ilişkin şikayette bulunma gereği duydum. Öncelikle ben, vatanını seven her bir yurttaş gibi yıllarca bu vatan için çalışmış ve yurdun çeşitli bölgelerinde askerlik görevini ifa etmiş bir astsubayım. Vatanını seven her bir yurttaş gibi, bu devlete, devletin egemenlik alametlerine ve simgelerine hakaret eden kişileri şikayet etmeyi bir borç bilirim” ifadelerini kullandı.

“KANUN ÖNÜNDE HESAP VERMELİ”

Ayrıca Aksoy, Barbaros Şansal’ın gündemde kalmak için sürekli böyle çıkışları olduğunu işaret ederek, “Barbaros Şansal, isimli şahsın sadece gündemde kalmak için böyle çıkışlarda olduğu sabittir. Daha önceden medyaya yansıyan olaylarda da bu şahsın insanları tahrik ederek kendisine saldırılmasına sebebiyet verdiği de bilinmektedir. Bu şahsın durulması için bu yaptıkları eylemler nedeniyle kanun önünde hesap vermesi şarttır” diye kaydetti.

BARBAROS ŞANSAL’DAN PAYLAŞIMLARA TEPKİ

Öte yandan açılan dava ile ilgili henüz bir açıklama gelmezken, sosyal medyada videosunu paylaşan bir hesaba cevap veren Şansal, “Belediye ile alakası yok. Restoranda mankenimiz Açelya Kartal’ın doğum gününü kutluyoruz. Nah ise Mustafa Kemal'e dil uzatanlara, boşuna duyar kasmayın. Üstelik bu paylaşımı şahsi hesabımdan izinsiz çalıp kullanıyorsunuz. Bir de logo vurmuşsunuz üstüne sanki oradaymış gibi. Hoş tıynetiniz bu zaten” ifadelerini kullandı.

İKİ AY TUTUKLU KALMIŞTI

Modacı Şansal, daha önce bir yılbaşı gecesi paylaştığı videodaki sözleri nedeniyle iki ay tutuklu kalmıştı. O dönem KKTC’de gözaltına alınarak Türkiye’ye getirilen Şansal’a, Atatürk Havalimanı apronunda saldırıda bulunulmuştu.

Editör: Ozan Barış Erim