Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" konser salonunda meydana gelen terör saldırısıyla ilgili yeni bir tutuklama gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 7

BÖLGE MAHKEMESİNDE KARAR

Basmanniy Bölge Mahkemesi, 22 Mart'ta yaşanan terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan zanlılardan birinin daha duruşmasını gerçekleştirdi. "Organize bir grubun üyesi olarak ölümle sonuçlanan terör saldırısı gerçekleştirmek" suçlamasıyla yargılanan Tacikistan vatandaşı Muhammed Zoir'in 22 Mayıs'a kadar tutukluluk hali uzatıldı.

Moskova Teror Saldirisi 05042024 Aa2

KORKUNÇ SALDIRI VE YÜKSELEN KAYIP SAYISI

Moskova'nın "Crocus City Hall" konser salonunda 22 Mart akşamı düzenlenen silahlı terör saldırısında, saldırganların otomatik silahlarla salondakilere rastgele ateş açtığı sosyal medya paylaşımlarıyla belgelendi. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 144'e yükseldi.

Moskova Teror Saldirisi 05042024 Aa1

TUTUKLAMA DALGASI DEVAM EDİYOR

Bu vahim olaya ilişkin yürütülen soruşturmada, bugüne dek toplam 10 kişinin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Yetkililer, saldırıyla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğünü ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Moskova Rusya Deas Saldiri Konser 26032024 3

Editör: Mevlüt Peker