Balıkesir'de motokuryelik yapan üniversite öğrencisi Ata Emre Akmanbıçakla öldüren 17 yaşındaki E.Ö. ve babası Orhan Ö. hakkında hazırlanan iddianameler, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Mahkeme, her iki iddianameyi birleştirerek kabul etti.

Motokurye Ata Emre Akman 29052024 1

TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇLAMASI

Katli zanlısı E.Ö.'ye "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. E.Ö.'nün yaşının 18'den küçük olması nedeniyle cezasının 14 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çevrilmesi istendi.

Ata Emre Akmann

BABAYA AZMETTİRME SUÇLAMASI

E.Ö.'nün babası Orhan Ö. ise "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak. Cumhuriyet Savcısı, Orhan Ö.'nün alt soy ilişkisinden doğan nüfuzunu kullanarak suça azmettirme nedeniyle cezasının artırılmasını talep etti.

Motokurye Ata Emre Akman 29052024 3

YARGILAMA 28 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK

Sanıkların yargılanmasına 28 Haziran'da Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Olayın ardından yakalanan E.Ö., kanlı elbiselerini çamaşır makinesine yıkamak için atarken yakalanmıştı. Babası Orhan Ö. ise oğlunu sakladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Emre Ata Akman Katilii

OLAYIN GEÇMİŞİ

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs'ta sipariş teslim etmek için Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı'na gitmişti. Ata Emre Akman, siparişi teslim ettikten sonra motosikletine dönerken E.Ö. isimli cani tarafından önü kesilmiş ve bıçaklı saldırıya uğramıştı. Cani E.Ö., hiçbir ilgisi bulunmayan Ata Emre Akman’ı 20’si ölümcül olmak üzere 25 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Cani E.Ö. ile azmettiricisi olduğu ve yataklık yaptığı belirlenen babası Orhan Ö. tutuklanmıştı.

Motokurye Ata Emre Akman 29052024 2

Motokurye Ata Emre Akman 29052024 4

Motokurye Ata Emre Akman Katilin Babasi Orhan O 29052024 3