Kağıthane'de, 15 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşen trajik bir olay sonucunda, yol uygulaması yapan polis memuru Alp Efe Bekit, 'dur' ihtarına uymayan motosikletli bir sürücü tarafından vurularak şehit edildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Osman Boyraz ile şehit memurun ailesi ve ilgili avukatlar hazır bulundu.

ŞEHİT POLİSİN AİLESİNİN İSTEĞİ

Duruşmada, şehit Bekit'in eşi Ezgi Bekit duygusal bir ifadeyle, sanığın savunmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Eşi için adalet isteyen Ezgi Bekit, sanığın savunmasının gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

ANNE HÜLYA BEKİT'İN İFADESİ

Şehit polis memurunun annesi Hülya Bekit ise sanığın suçunu kabul etmesi gerektiğini söyleyerek, "Ölmemek için öldürdü" şeklinde ifade kullandı. Ayrıca, şehit memurun eşi duruşma boyunca gözyaşlarını tutamadı.

SAVCILIK MÜTALAASI VE CEZA TALEBİ

Cumhuriyet Savcısı, Osman Boyraz'ın aşırı hız ve dikkatsizlikle şehit polis memuru Bekit'e çarptığını belirten mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Boyraz'ın "olası kastla kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

DURUŞMADA TANSİYON YÜKSELDİ

Sanık Boyraz'ın savunması sırasında, salondaki tansiyon yükseldi ve polis müdahalede bulundu. Sanık ve müşteki aile arasında gergin anlar yaşandı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, sanık avukatının savunma hazırlaması için ek süre verilmesine ve sanık Boyraz'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME DETAYLARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Boyraz'ın ehliyetsiz olduğu ve kaçmak amacıyla polis memuru Bekit'e bilinçli olarak çarptığı belirtilmiş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.

Editör: Mevlüt Peker