MSB’nin (Milli Savunma Bakanlığı) sosyal medya platformu X’teki @tcsavunma kurumsal hesabından yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki 3 ve Hakurk bölgesindeki 1 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi." denildi.

Siha F16 Pkk Irak Operasyon 02042024 (2)

Siha F16 Pkk Irak Operasyon 02042024 (11)

GAZİANTEP’TE 1 TERÖRİST YAKALANDI

Öte yandan Gaziantep’te yasa dışı yollardan Türkiye’ye girdiği tespit edilen PKK/YPG’li terörist tutuklandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terörle mücadele kapsamında başarılı bir operasyona imza attı. Suriye'de 2016 ile 2018 yılları arasında terör örgütü PKK/YPG içinde silahlı faaliyetlerde bulunan ve adı V.E.T. olarak açıklanan şüphelinin, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı bilgisine ulaşıldı.

ŞÜPHELİNİN YAKALANMA SÜRECİ

Jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu, şüphelinin Gaziantep'te olduğu tespit edildi. Ekipler, şüphelinin kaldığı adresi belirleyerek, Şehitkamil ilçesinde yer alan gizli bir adrese operasyon düzenledi. Operasyonla birlikte V.E.T. adlı şahıs, saklandığı yerde gözaltına alındı.

Gaziantep Pkk Jandarma 13042024 Dha 2

ADLİ SÜREÇ VE TUTUKLAMA

Gözaltına alınan V.E.T., jandarma ekiplerince yapılan sorgu ve işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Jandarma Komutanlığı, terör örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini ve bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılacağını bildirdi.

Gaziantep Pkk Jandarma 13042024 Dha 1

TOPLUMSAL GÜVENLİK VE HUZUR İÇİN KARARLILIK

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, bölgede suç ve terör olaylarının önlenmesine yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını kamuoyuna duyurdu.

Editör: Mevlüt Peker