Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlık konferans salonunda haftalık faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine karşı mücadelesini artan bir etkiyle sürdürdüğünü belirterek, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Teror Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (1)

TERÖRİSTLERE KARŞI ETKİSİZ HALE GETİRİLENLERİN SAYISI

Aktürk, konuşmasında, 1 Ocak 2024'ten bu yana Irak'ın kuzeyinde 268, Suriye'nin kuzeyinde ise 378 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, bu hafta içinde Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin Habur hudut karakoluna teslim olduğunu belirtti.

Operasyon Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (5)

SURİYE'DE İSTİKRARIN SAĞLANMASI ÇALIŞMALARI

Aktürk, Suriye'de istikrarın devamı, Suriyelilerin güvenli bir şekilde geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanması amacıyla çalışmaların sürdüğünü vurguladı.

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (2)

HUDUT GÜVENLİĞİNDE SON DURUM

Tuğamiral Aktürk, son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 82 kişinin yakalandığını belirterek, bunlardan 2'sinin terör örgütü mensubu olduğunu ifade etti. Ayrıca, 2 bin 572 kişinin hududu geçemeden engellendiğini ve bu yıl başından bu yana yakalananların sayısının 2 bin 3'e ulaştığını dile getirdi. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise 39 bin 412 olduğunu aktardı.

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (1)

MSB'DEN ABD HEYETİ ZİYARETİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakan Yaşar Güler'in bugün Hatay'a bir ziyaret gerçekleştireceğini ve yarın ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul edeceğini duyurdu. Aktürk, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de ramazan ayı boyunca ateşkes ilan edilmesi ve insani erişimin sağlanması kararını olumlu bir adım olarak değerlendirirken, İsrail'in bu karara uyması gerektiğini belirtti. Aktürk, uluslararası toplumu toplu katliamlara karşı ortak bir tutum sergilemeye çağırdı.

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (5)

TSK'NİN YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİYLE DONATILMASI

Aktürk, yerli ve milli savunma sanayisinin ürünleriyle donatılan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) imkan ve kabiliyetlerinin arttığına dikkat çekti. TÜBİTAK tarafından geliştirilen 'Taşınabilir Atış Kontrol Birimi' sisteminin atış testlerini başarıyla tamamlayarak Deniz Kuvvetleri'nin 5 adet Süper Mushshak uçağının Hava Kuvvetleri envanterine alındığını ifade etti.

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (3)

ABD HEYETİ ZİYARETİNDE MİLLİ GÜVENLİK HASSASİYETLERİ

Bakanlık kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin ziyaretine ilişkin bilgi verdi. Heyetin ziyareti sırasında milli güvenlik hassasiyetlerinin en üst seviyede dile getirileceğini belirtti. Görüşmenin ikili askeri ilişkilerin gündeminde yer alan konuları, terörle mücadele ve ABD'nin PKK/YPG'ye sağladığı destek gibi hususları ele alacağı ifade edildi.

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (4)

YUNAN GEMİSİNE İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

Bakanlık kaynakları, sosyal medyada İzmir Limanı'nı ziyaret eden bir Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesiyle ilgili tartışmalara da değindi. Mütekabiliyet esasları çerçevesinde Türk gemilerinin Yunanistan limanlarını ziyaret ettiğinde Yunan bayrağı çekmediğini belirtti.

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (6)

Msb Zeki Akturk 28032024 Aa (7)

Editör: Mevlüt Peker