Trendyol Süper Lig'in 15'inci haftasında gerçekleşen MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor arasındaki maç, futbol dünyasını sarsan bir skandalla sonuçlandı. 1-1 biten maçın ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve yöneticiler, maçın hakemi Halil Umut Meler'e saldırıda bulundu. Meler'in yerde kaldığı bu saldırı, futbol camiasında büyük tepkilere yol açtı ve saldırganlar tutuklandı.

MUHABİR BURCU EKEN'İN PAYLAŞIMI TARTIŞMA YARATTI

Gazeteci Burcu Eken, bu olayla ilgili olarak Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı destekler nitelikte bir paylaşımda bulundu. Muhabir Burcu Eken'in bu paylaşımı, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı buldu ve çok sayıda tepki topladı.

MUHABİR BURCU EKEN'İN TARTIŞMALI PAYLAŞIMI VE AÇIKLAMASI

Muhabir Burcu Eken, kişisel Twitter (X) hesabından "Ellerine, kollarına, ayaklarına sağlık" ifadelerini kullanarak bir tweet attı. Bu paylaşım, olayın hemen ardından yapıldığı için, Eken'in saldırıyı desteklediği şeklinde yorumlandı. Ancak, Eken bu paylaşımından yaklaşık 2 saat sonra bir açıklama yaparak, "Konunun futbolla alakası yoktu. Otomatik planlanmış twitti. Bu olaya denk geldi. Canınız sağ olsun" dedi.

MUHABİR BURCU EKEN'İN İŞ AKDİ SONA ERDİ

Eken'in bu açıklaması kamuoyunda inandırıcı bulunmadı. Bu gelişmelerin ardından Eken, "Atmış olduğum twitin yanlış anlaşılmasından dolayı Fairplay Events ile olan iş akdim sona erdirildi. Bilgilerinize arz ederim" şeklinde bir açıklama yaptı. Olay, Türk futbolunda fair play ve profesyonel davranışlar konusunda ciddi soru işaretleri yaratırken, spor medyasında geniş çaplı tartışmalara da neden oldu. Muhabir Burcu Eken'in paylaşımı ve sonrasındaki gelişmeler, sosyal medyanın spor dünyasındaki etkileri ve sorumlulukları konusunda da önemli bir örnek teşkil ediyor.

Editör: Mevlüt Peker