Asgari ücrete temmuz ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 34 zam yapılmış ve 11 bin 402,32 TL olarak belirlenmişti. Asgari ücretin açıklanmasının ardından gözler 5 Temmuz 2023'te TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

turk lirasi para banknot maas zam pexels-pixabay (6)

Katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Bayram, emeklilere yapılacak ara zamma ilişkin şunları söyledi:

"Emeklilerimiz burada merakla bekleyiş içerisinde mart ayında ara bir dönemde en düşük emekli maaşının 5.500 TL’den 7.500 TL’ye çıkarılması durumu olmuştu. Buna ilişkin düzenleme Meclis’e sevk edilecektir. Kademeli bir şekilde 7.500 TL’nin üzerinde maaş alanlara bir zam yapılacak. En düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkacağını düşünüyorum."

turk lirasi para banknot maas zam hesap pexels-pixabay

MEMURLAR İÇİN 22 BİN TL OLACAK MI?

En düşük memur maaşının seçimden önce 22 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı. Konuya ilişkin tahminlerini paylaşan Bayram, şu ifadeleri kullandı:

"En düşük memur maaşı yüzde 86 seviyesinde artarak 11 bin 848 TL olan maaş 22 bin TL seviyesine gelecek. Bu zammın diğer kadrolara da aynı oranda artırılacağını düşünmüyorum. Kimseyi mağdur etmeyecek şekilde zamların yansıtılmasını bekliyoruz. Düzenleme seyyanen zam artı oransal bir artışla olabilir. Devletimiz şunu da diyebilir: Yüzde 86’lık artışı tüm derecelere yansıtacağım diyebilir. Ama tabi bu düzenleme devlete şu aşamada enflasyonla mücadele kapsamında adımların atıldığı dönemde olabileceğini düşünmüyorum. Sıkı bir maliye politikası olacak. Memurumuz burada göz ardı edilmeyecek, beklentiler giderilecek şekilde biz düzenleme olacaktır. Ben memurlara yüzde 35-45 arasında bir artış yapılacağını düşünüyorum.”

Editör: Site Yönetim