Aşure Gününün Önemi Nedir?

Aşure günü, Muharrem ayının onuncu gününe denk gelmektedir. Peki aşure gününün önemi nedir? Aşure günü, tarihte sıkıntı ve belâların kaldırıldığı gün olan, Peygamberler ve ümmetleri için kurtuluş günü olan bu mübarek günün bolluk ve berekete vesile olması niyaz edilir.

Aşure Günü Ne Zaman 6

Peygamber Efendimizin (S.A.V) Muharrem ayının faziletleri ile ilgili hadis-i şerifleri aşure gününün de önemini ortaya koymaktadır. Allah Resulü “Her kim aşure gününü ihya ederse aşure gününü diriltir, gününde ve gecesinde ibadetle meşgul olursa Allah-u Teala dilediği gibi onu yaşatır ve diriltir” diye buyurmuştur. Peygamber Efendimizin Ramazan dışında nafile orucu olarak hiç terk etmediği beş oruçtan bir tanesi de aşure günü orucudur.

Aşure Günü Ne Zaman 5

Muharrem Ayı Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı vakit hesaplarına göre, 2024 hicri yılbaşı tarihi belli oldu.  Buna göre; Bu yıl hicri yılbaşı, 7 Temmuz 2024 Pazar gününe denk gelmektedir. Muharrem ayı, 7 Temmuz 2024 Pazar günü idrak edilecek. Bugün aynı zamanda Hicri yılın ilk günü dolayısıyla hicri yılbaşı olacak.

Aşure Günü Ne Zaman 2

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

Muharrem ayının onuncu günü aşure günü olarak kabul edilmektedir. Vatandaşlar tarafından Muharrem ayı aşure ayı olarak da bilinmektedir. 7 Temmuz Muharrem ayı başlayacak ve onuncu günü olan 17 Temmuz 2024 tarihinde ise aşure günü ihya edilecek.

Editör: Nurseli Fırat