Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaşanan teleferik kazası hakkında açıklamalarda bulundu. Böcek, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığında kurulan kriz masasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ile birlikte gazetecilere konuştu. Başkan Böcek, 21 kabinde bulunan 155 kişinin başarıyla kurtarıldığını, 3 kabinde ise hala 13 kişinin kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

Muhittin Bocek Antalya Teleferik 13042024 Iha (2)

TÜM BİRİMLER SEFERBER OLDU

Böcek, olaya müdahale için tüm kurum ve kuruluşların seferber olduğunu ve dünden itibaren yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiğini ve mahsur kalan diğer vatandaşların da en kısa sürede kurtarılmasının hedeflendiğini aktardı.

Muhittin Bocek Antalya Teleferik 13042024 Iha (3)

TEKRAR BÖYLE BİR OLAY YAŞANMAMASI TEMENNİSİ

Kaza sonrası yaşanan süreci değerlendiren Böcek, böylesine üzücü bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ettiğini dile getirdi. Toplantı, kriz yönetiminin etkinliği ve alınan tedbirlerle ilgili detayların paylaşılmasıyla sona erdi. Kurtarma operasyonunun son durumu ve mahsur kalan diğer vatandaşların kurtarılma sürecine dair gelişmeler, ilgili kurumlar tarafından kamuoyu ile paylaşılmaya devam edeceği bildirildi.

Muhittin Bocek Antalya Teleferik 13042024 Iha (4)