Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün meydana gelen ve 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı teleferik kazası hakkında bilgiler verdi. Başkan Böcek, kazanın ardından gerçekleştirilen tahliye işlemleri sırasında 3 kişinin daha yaralandığını ve toplam yaralı sayısının 10'a yükseldiğini belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, ölen vatandaş için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyerek, saat 03.03 itibarıyla 74 kişinin kurtarıldığını, 100'e yakın kişinin ise kurtarılmayı beklediğini aktardı. Teleferikte 170 kişi olduğu değerlendiriliyordu.

Antalya Teleferik 17032024 Aa (2)

TELEFERİKTE BAKIM VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Başkan Böcek, 2017 yılında hizmete açılan teleferik tesisinin, belediye şirketi tarafından işletildiğini ve göreve 2019 yılında başladığını hatırlattı. Teleferik sisteminin yıllık ağır bakımlarının ve normal rutin kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını vurgulayan Böcek, "Yılbaşından sonra ağır bakımı yapılmış ve 5 Mart'ta hizmete açılmıştır. Ne yazık ki bugün bu talihsiz olay yaşandı." dedi.

Muhittin Bocek Teleferik 13042024 Iha 2

KURTARMA ÇALIŞMALARI VE SONRASINDA YAPILACAKLAR

Kaza sonrası başlatılan kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Böcek, şu anki önceliklerinin tüm vatandaşlar kurtarmak olduğunu söyledi. Ayrıca, kazanın nedenleri ve sorumlulukları ile ilgili yasal mevzuatlar çerçevesinde gerekli incelemelerin yapılacağını ifade etti. Böcek, "Tüm amacımız vatandaşlarımızın bir an önce güvenli bir şekilde kurtarılmasını sağlamak" diyerek sözlerini tamamladı.

Antalya Teleferik 17032024 Aa (4)