31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere kısa bir süre kalırken, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esnaf ziyaretlerine devam eden Kurum, vatandaşların sorunlarını dinliyor ve İstanbul için yapacakları çalışmaları anlatıyor. İstanbul'un kanayan yaralarında biri olan taksi sorununa da değinen Kurum,  "Önüne gelen taksici olamayacak" ifadelerini kullandı. 

650 BİN KONUT DÖNÜŞECEK

Kentsel dönüşümde İstanbul'da 650 bin konutun dönüşümünü hedeflediklerini belirten Kurum, "Yarısı bizden kampanyasını devam ettirirken bir taraftan 100 bin de kiralık konut yapacağız. Bunları satmayacağız. Bu projeye entegre olacak. Sürekli İstanbul'un dönüşümü için bu konutları kullanacağız" dedi.

PLAKA SAYISINI ARTIRACAĞIZ

İstanbul'un kanayan yaralarında biri olan taksi sorununa da değinen Kurum, "Merkezi taksi sistemini hayata geçirelim istiyoruz. Durakların bile uygulaması var. Tek çatı altında toplamalıyız. Hangi taksiyi istediğimiz, arabanın durumuna kadar dijitalden bunu çağırabileceksiniz. İstanbul taksisi marka haline gelecek. Yurt dışına gittiğinizde şehrin turizm elçileridir taksiler. Önce merkezi taksi uygulamasında hepsini birleştireceğiz. Bilimsel verilerle nerede nasıl ihtiyaç var taksi plakası ihalesine çıkacağız. Plaka sayısını artıracağız" dedi.

"ÖNÜNE GELEN TAKSİCİ OLAMAYACAK"
İstanbulluların beklentisinin hizmet olduğunu altını çizen Kurum, "Taksicinin de güvenliği söz konusu. İnsanları karşı karşıya getirmeye gerek yok. Sonuçta masanın etrafında doğruyu ortaya koyacağız. Mevcut netim kendisi taksicilik yapmak istiyor. Kanun diyor ki yönetim taksicilik yapamaz diyor. 8+1'ler de rahatsız şimdi. Tek bir doğruyu uygulayacak süreci işleteceğiz. Önüne gelen de taksici olamayacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Hakan Mutlu