2024 yerel seçimlerinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum olduğu açıklandı. Bu gelişmenin ardından Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum'un da kim olduğu merak ediliyor. İstanbul belediye başkan adayı olduğu açıklanan Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum 'un hayatları, kamuoyunda merak uyandırdı. Peki, Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum kimdir, kaç yaşında, nereli? Şengül Kurum ne iş yapıyor? İşte detaylar..

Murat Kurumun Eşi Şengül Kurum Kimdir Kaç Yaşında Nereli 2

ŞENGÜL KURUM KİMDİR?

Murat Kurum’un eşi Şengül Kurum, Matematik öğretmenidir. Şengül Kurum, matematik öğretmeni olarak meslek hayatına başlamış ve daha sonrasında RTÜK'e üst düzey bir yönetici olarak atanmıştır.

Murat Kurumun Eşi Şengül Kurum Kimdir Kaç Yaşında Nereli 6

Ancak, Şengül Kurum'un nereli ve kaç yaşında olduğu konusunda net bilgiler bulunmamaktadır. Murat Kurum ile 2000 yılında dünya evine giren Şengül Kurum, üç çocuk annesidir. Çiftin 18 yaşında Mehmet, 15 yaşında Zeynep ve 5 yaşında Zehra isimlerinde 3 çocuğu bulunuyor. 

Murat Kurumun Eşi Şengül Kurum Kimdir Kaç Yaşında Nereli 4

Murat Kurum Kimdir?

Murat Kurum, Türk siyasetçi, mühendis, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi İlk Çevre, Şehircilik Bakanı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekilidir. Murat Kurum 1976 yılında Ankara'da doğmuştur. Aslen Konya Karapınar Akçayazılı'lıdır. Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Murat Kurum, kariyerine çeşitli kurumlarda uzman statüsünde görev alarak başlamıştır. Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı, İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı ve TOKİ Genel Müdürlüğü gibi önemli görevleri üstlenmiştir.

Murat Kurumun Eşi Şengül Kurum Kimdir Kaç Yaşında Nereli 3

1995 yılında İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazanmıştır. Kurum, eşi Şengül Hanım ile de o yıllarda tanışmıştır. Murat Kurum, 1999 yılında, Türkiye’nin Marmara Depremi’yle sarsıldığı bir dönemde üniversiteden mezun olmuş ve yüksek lisansını Kentsel Dönüşüm alanında yapmıştır.

Murat Kurumun Eşi Şengül Kurum Kimdir Kaç Yaşında Nereli 7

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra 2023 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Milletvekili olarak seçilmiş ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olmuştur. 2024 Türkiye Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Başkanı adayı olmuştur.
 

Editör: Nurseli Fırat