İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul'un ilçelerinde aday olacak isimleri titizlikle değerlendiriyor. Murat Ongun'un Beşiktaş Belediye Başkanlığı için aday olmak istediğini İmamoğlu'na ilettiği ve İmamoğlu'nun da onay verdiği ifade ediliyor.

murat ongun 1

MURAT ONGUN KİMDİR? İMAMOĞLU’NUN SAĞ KOLU MURAT ONGUN KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Murat Ongun, 21 Nisan 1975 tarihinde Ankara'da doğdu. Aslen Giresunlu olan 48 yaşındaki Murat Ongun, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun oldu. 

murat ongun 4

Gazeteci olarak kariyerine 1996 yılında Show Haber'in Ankara muhabiri olarak başladı. Daha sonra Star TV ve ATV'de çalıştı. Habertürk TV'nin kurulmasıyla birlikte kanalda muhabirlik ve idareci pozisyonlarında görev yaptı. Ayrıca CNN Türk'te de sunuculuk yaptı.

murat ongun 3

2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı oldu. İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcülüğü görevine getirildi. Ancak 17 Mayıs 2022'de sözcülük görevi sona erdi. Şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan Medya A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

murat ongun 2

MURAT ONGUN EVLİ Mİ?

Murat Ongun, aynı zamanda Beylikdüzü Voleybol İhtisas Kadın Takımı yöneticisi ve voleybol şube sorumlusudur. İngilizce bilmektedir ve evli ve 2 çocuk babasıdır.