Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti genel başkanlığa adaylığını “27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan seçimli olağanüstü kurultayda genel başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım.” ifadeleri ile duyurmuştu.

27 Nisan 2024 tarihinde (dün) düzenlenen İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. İYİ Parti’de yeni genel başkanın belirleneceği seçimde, Müsavat Dervişoğlu, yeni genel başkan olarak belirlendi. Müsavat Dervişoğlu siyasi kariyeri ve biyografisi araştırılıyor. Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte İYİ Parti yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu hayatı ve kariyeri..

Musavatdervısoglu Son Dk

Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

Müsavat Dervişoğlu, 1 Şubat 1960 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Dervişoğlu, İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okumuştur. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun’da tamamlamıştır. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümüne kaydolmuştur. 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında zorunlu olarak öğrenimine ara vermiştir. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamlamıştır.

Müsavat Dervişoğlu Milliyetçi Hareket Partisi’nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlenmiştir. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Bizim Ocak Dergisi ve daha sonra 1988'de de Gençlik, Kültür ve Sanat Ocakları Derneği adı altında teşkilatlanan Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı ile devam ettirmiştir. 1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Müsavat Dervişoğlu, bir kız babasıdır.

1989 yılında Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları Derneği'nin genel başkanlığı görevinden alınarak, dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra yine Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda görev yapmak için İzmir’e gönderildi. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdürürken, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olmuştur. 2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş, ancak kazanamamıştır. 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur. 2019 yılında İYİ Parti meclis grubu başkanvekili olmuştur. 27 Nisan 2024 tarihinde düzenlenen İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı'nde gerçekleşen seçimle İYİ Parti Yeni Genel Başkanı olmuştur.

Editör: Nurseli Fırat