Müslüm Gürses'in hayatını anlatan Müslüm filmi 2018 yılında çekildi. Filmden kareler ve Müslüm Gürses'in hayatı hala dikkat çekiyor. Peki Müslüm Gürses kimdir? Müslüm Gürses nerede doğdu? Müslüm Gürses'in çocuğu var mı? Müslüm Gürses'in kardeşi Ahmet Akbaş kimdir? Müslüm Gürses'in asıl ismi nedir? Müslüm Gürses nasıl ünlü oldu? Müslüm Gürses neden gündem oldu? Detaylar haberimizde...

MÜSLÜM GÜRSES KİMDİR?

Müslüm Gürses'in asıl ismi Müslüm Akbaş'tır. Müslüm Gürses olarak bilinen sanatçı, 5 Temmuz 1953 yılında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde doğdu. Annesinin adı Emine olan Gürses'in babasının ismi ise Mehmet idi. Babası rençberlik yapar ve türkü söylemeyi sever, bağlama da çalardı. Akbaş çiftinin Müslüm'den sonra Ahmet ve Zeyno adında bir erkek, bir de kız çocukları oldu.

Müslüm Gürses'in çocukluğunun ilk yılları Şanlıurfa'da geçti. Gürses üç yaşındayken ekonomik nedenlerden dolayı ailecek Adana'ya göç ettiler.

ÇAY BAHÇESİNDE ŞARKI SÖYLEMEYE BAŞLADI

Müslüm Gürses, şarkıcılığa 1965 yılında, küçük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyleyerek başladı, aynı zamanda Halkevine de giderek eğitim alır. Müslüm Gürses, terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı. Ayrıca ilkokuldan mezun olduktan sonra 14 yaşındayken, 1967 yılında Adana Aile Çay Bahçesi'nde düzenlenen yarışmaya katıldı ve birinci oldu. Soyadını da orada çalışırken "Gürses" olarak değiştirirler.