Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca, “Mutluluğa kurşun sıkma” mottosu doğrultusunda başta bağ evleri olmak üzere düğün, nişan, uğurlama, eğlence alanlarında ateşli silahlarla havaya ateş açılması sonucu meydana gelen yaralanma ve ölüm olaylarının engellenmesi maksadıyla asayiş timlerince 487 bağ evi, 13 mahallede 84 yerleşim yerinde toplam 1316 vatandaşa bilgilendirme yapıldı.

3 KİŞİYE ADLİ İŞLEM UYGULANDI

Oluşturulan özel timlerce resmi/sivil olarak icra edilen devriyeler sonucunda, 12 silahla havaya ateş etme olayına müdahale edilmiş, 3 tabanca, 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi, 3 şahıs hakkında adli işlem uygulandı. 

Yapılan uyarıda, şu ifadelere yer verildi:

"Unutulmamalıdır ki! Her can kıymetlidir ve havaya sıkılan her kurşun yorgun mermi olarak yere düşer, can ve mal kaybına sebep olur. Üzücü bir sonuçla karşılaşmamak için havaya ateş etmeyelim, edenlere de mani olalım. Şahit olunan olaylarda “112 Acil Çağrı Merkezi”ni arayalım.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığınca halkımızın huzur ve güvenliği, asayişin temini için magandalara yönelik çalışmalara 7/24 aralıksız devam edilmektedir."

Editör: Site Yönetim