Boşandığı eşine nafaka ödemediği gerekçesiyle şikayet üzerine Jandarma komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan Zülfü Şirin, adliyeye sevk edilmiş ardından cezaevine götürülmüştü. Cezaevine götürülürken hüngür hüngür ağlayan adam, Erkekleri Koruma Derneği tarafından nafaka bedeli ödenerek serbest bırakıldı. 

ERKEKLERİ KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI BAHRİ İNCELER EKRANHABER'E KONUŞTU

81 yaşındaki Zülfü Şirin'in tutuklanmasının ardından Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler, yaşlı adamın nafaka ücretini ödedi. İnceler konuyla ilgili EkranHaber'e konuşarak önemli açıklamalarda bulundu. İnceler "Vatandaşlarımız sosyal medya üzerinden bizimle iletişime geçti. Çünkü biz bu konularda inanılmaz etkin olarak çalışıyoruz. Aslında bu ilk defa yapmış olduğumuz bir işlem de değildi. Bizimle iletişime geçtiler bize bu haber verdiler. Biz de bir şekilde amcamızın bir akrabasına ulaştık. Çünkü amcamızın evlatları Avustralya’da yaşıyor. Eski eşi de Avustralya’da yaşıyor. Daha sonra icra dairesiyle iletişime geçtik ve ne kadar borcu varsa ödedik. Daha sonra akrabasına yönlendirdik. Akrabaları da gittiler ve amcamızı akşam saat 7 buçuk gibi cezaevinden çıkartmış olduk. Çıktıktan sonra direkt benimle görüştü zaten sağ olsun. Aradı çok teşekkür etti konuşamadı, çok heyecanlıydı" dedi. 

ZÜLFÜ ŞİRİN YAŞADIKLARINI ANLATTI

Yaşadıklarını anlatan Şirin, "Bir elektrik düğmesini kapattım oğlumdan hem dayak yedim hem küfür yedim. Kahrımdan bağlara çıktım gittim Avusturalya’daki eve geri döndüğümde ailem beni kapının önüne koydular. Sonra Türkiye’deki evime geldim, beni burada da rahat bırakmadılar. Gemlik’in Katırlı köyünde evim var. Beni oraya da sokmadılar. Erkek kardeşi beni tehdit ve küfretti, telefonla arayıp 'Seni öldürüp denize atacağız' dedi.Hapishanenin en yaşlısı bendim"

bosanma ayrilik kadin erkek yuzuk mahkeme dava (3)

NAFAKAYI YANLIŞ KİŞİYE GÖNDERMİŞ

Sonrasında benden şikayetçi oldu. Beni nafakaya ödemediğim için mahkemeye çıkardılar. Oysa ben nafakayı ödemiştim, yanlışlıkla başka hesaba göndermişim. Beni mahkemeye çıkarıp tutukladılar. Üzülmedim ama bu yaştan sonra çekilecek gibi değil cezaevi. Hapishanenin en yaşlısı bendim." dedi.

EŞİNİN ERKEK KARDEŞİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİ

Eşinin kardeşi tarafından tehdit edildiğini iddia eden Şirin, "Beni Gemlik’in Katırlı köyündeki evime sokmuyorlar. Eşimin kardeşi beni telefonla arayıp tehdit ve küfürler ediyor. Beni boğup öldürüp denize atacakmış. Bana bu şekilde davrandıkları için artık gücüm kalmadı. Onlar benle uğraşıyorsa ben de artık onlarla dava açarak uğraşacağım." ifadelerini kullandı.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu