İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 44 kentte eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Narkogüç" operasyonlarında 1,1 ton uyuşturucu maddenin ele geçirildiği, uyuşturucu üretim, temin, barındırma ve satış ile ilgili olarak da 176 zanlının yakalandığı bilgisini verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X’teki kurum yönetici onaylı @AliYerlikaya hesabından yaptığı açıklamada, terör örgütleri, uyuşturucu tacirleri, organize suç örgütleri ve göçmen kaçakçılarıyla mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizdi.

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere 44 şehirde Narkogüç operasyonunu tertiplediklerini kaydeden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona 985 polisten oluşan 387 ekip, 27 narkotik dedektör köpeği ve 2 hava aracı katıldığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu bilgilendirmede bulundu:

"Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 846 kg metamfetamin, 223 kg skunk, 11 kg kokain, 15 kg esrar, 5 kg bonzai, yarım kg eroin, 35 bin uyuşturucu hap, 14 tabanca, 4 tüfek ve çok miktarda para ele geçirilmiştir. Bu operasyonlarda İstanbul’da yakalanan metamfetamin miktarı 809 kilogramdır. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tek tek tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Aziz milletimizin destek ve dualarıyla zehir tacirlerine hayatı zehredeceğiz."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, paylaşımında Narkotik ekiplerinin önceden belirlenen adreslere yaptığı baskınlar ve ele geçirilen uyuşturucuları gösteren bir video da paylaştı.

Kaynak: AA